Rozhovor

Patrik Ježek a kapitán Rapidu Vídeň Stefan Schwab si užívali včerejší zápas s Pardubicemi

Patrik Ježek – bývalý český fotbalový záložník a reprezentant do 21 let, majitel několika mistrovských titulů ze zahraničních angažmá, který většinu své kariéry strávil v Rakousku. Známý hlavně plzeňským fotbalovým fanouškům, svoji kariéru totiž zahajoval právě v rodné Plzni.

Včerejší hokejové utkání s Pardubicemi si užil se svým kamarádem a bývalým spoluhráčem z Admiry Vídeň, současným kapitánem Rapidu Vídeň – Stefanem Schwabem, kterého jsme požádali, aby se s námi podělil o zážitek ze včerejšího zápasu.

Stefane, jak se Vám líbilo včerejší hokejové utkání?

Byl to pro mě super zážitek. Je vidět, že v Čechách je hokej velmi populární. Chodím na hokej i ve Vídni, ale tady je vidět, že je tu mnohem lepší atmosféra. Je to v těch lidech. V Rakousku nechodí tolik fanoušků na základní část ligy, maximálně tak 60% z toho co jsem viděl včera na utkání, při play-off už je to s návštěvou lepší, ale ta atmosféra, ta je nesrovnatelná.

Jsem rád, že jsem to mohl vidět, takhle si mohu alespoň udělat srovnání mezi českým a rakouským hokejem. Můžu říct, že je to tu lepší než ve Vídni. Opravdu jsem si to moc užil, přiznám se, že tolik gólů jsem na hokeji nikdy neviděl.

Když se moji spoluhráči dozvěděli, že jedu s Patrikem na hokej do Plzně, říkali mi, hlavně si všimni Ryana Hollwega. Je to velká osobnost a showman zároveň.

Popularita Ryana sahá evidentně až za hranice naší země.

Děkuji a ať se Vám daří.