Preview MUN

V zápase o bronz se ve Svatém Mořici indiáni postaví Mnichovu!

Plzeň – Západočeši se podruhé představí na turnaji ve Svatém Mořici pod otevřeným nebem – čeká na ně Mnichov, který padl v semifinále s Klotem 1:3.


EHC Red Bull München
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

The Rink of Saints, St. Moritz
17. února 2018
All Saints Cup 2018

Indiáni s německými celky rozhodně zkušenost mají, konkrétně s Mnichovem se však za posledních deset let setkali pouze jednou. V sezóně 2010/11 se Západočeši představili na ledě svého soka a padli 2:7. V témže období ale ještě skolili Drážďany 4:2 a Lausitzer Foxes dokonce 9:2. Letos v přípravě zase vyzvali domácí Norimberk a prohráli 2:5. Další vzájemné souboje s celky našich západních sousedů se datují k přípravě roku 2014, kdy si modrobílí střihli systémem doma – venku dvojduel opět s Norimberkem a domácí celek vždy uspěl 4:1. O rok dříve zase v rámci European Trophy Plzeň před svým publikem skolila Hamburk 3:2 v nájezdech a Berlín 2:0. Jednalo se však o odvety, protože předcházející léto Škoda na ledech právě těchto soupeřů padla 2:3 a 4:6. V sezóně 2011/12 Norimberk nestačil mezi svými mantinely na Západočechy 2:3. Poslední zastávka je v přípravě 2009, kdy Plzeň ovládla Dorint Cup. V něm vyzrála na Wolsburg 4:2, Drážďany 5:0 a tehdejšího úřadujícího mistra z Berlína 5:3. Ve Straubingu ovšem padla 0:3. Jaké utkání se pro fanoušky chystá nyní?


Pod pokličkou Mnichova

Německý celek získal sice zatím pouze dva mistrovské tituly, oba jsou ovšem z posledních dvou let. A ve vzduchu visí pomyslný hattrick. Red Bull totiž tři kola před koncem vede základní část nejvyšší německé hokejové soutěže, před druhým Norimberkem má náskok devíti bodů. Co se týče aktuální formy, počítáme-li i poslední nezdar na turnaji ve Svatém Mořici s Klotenem, padli Mnichovští potřetí z posledních šesti utkání.

Domácí aréna pojme něco málo přes šest tisíc fanoušků, týmové barvy jsou modrá, červená a bílá. Klub byl založen až v roce 1998. Mezi německou hokejovou smetánkou působí od ročníku 2010/2011. Tým je složen z řady cizinců. V mužstvu působí americký gólman Leggio, v obraně zase Kanaďané Aulie, Boyle, Joslin a Dán Lauridsen. V útoku další Kanaďané Matsumoto, Macek, Jaffray, Pinizzotto, Dán Christensena a Američan Aucoin. Právě on je nejproduktivnějším hráčem soutěže, když již nasbíral dvaašedesát bodů (11+51). Jeho krajan Jackson pak všemu šéfuje ze střídačky.

Výsledek posledního vzájemných zápasu (20.8.2010)

EHC Red Bull München 7
HC Škoda Plzeň 2
(2:2, 3:0, 2:0)


Branky a nahrávky: 10. Gyori (Julien, Petermann), 12. Ready (Julien, Webb), 22. Ready (Schneider, Petermann), 24. Wichert (Webb, Ejdepalm), 33. Ready, 41. Ready (Schneider, Maurer), 49. Schneider (Ready, Webb) - 17. Jeřábek (Straka, Lammers), 19. Stránský (Kovář, Johnson).
EHC Red Bull München: Elwing - Ejdepalm, Wichert, Adams, Hilpert, Vogl, Ready, Gyori, Buchwieser, Kompon, Webb, Dietrich, Sturm, Julien, Elwing, Vollmer, Petermann, Maurer, Lavallee, Reid, Rautert.
HC Škoda Plzeň: Salfický - Modrý, Jeřábek, Benák, Dresler, St.Pierre - Lammers, Straka, Vlasák - Stránský, Kovář, J. Heřman - Hvila, Kracík, Johnson - M. Heřman, Dvořák, Tvrdík – Vostřák.