Tomáš Vlasák

Tomáš Vlasák: Nebyl problém se dohodnout

Plzeň – Sedm let bojoval za modrobílé barvy, po roční pauze se na západ Čech vrací. Tomáš Vlasák pověsil brusle na hřebík a pomůže indiánům v roli sportovního manažera.

Tomáši, jak přesně probíhal váš návrat do Plzně?
Naše domluva byla, že až skončím, tak si dáme schůzku a tam vše probereme. Já musím říci, že se mi návrh a vůbec práce, jak by měla fungovat, moc líbil, takže nebyl problém se dohodnout.

Co přesněji tedy bude nově spadat do vaší kompetence?
Měli by pode mnou být A-tým a junioři, což obnáší sledovat hráče, jezdit na juniorské zápasy, ale samozřejmě i na nižší soutěže dospělých či extraligu. Vytipovávat hráče, které bychom mohli u nás uplatnit nyní nebo do budoucna. V neposlední řadě se starat o střídavé starty, hostování, rezervovat si hráče v první lize pro případy zranění a podobně.

Láká vás spíše tato práce nebo vás to táhne k ledu na střídačku?
To uvidíme časem (úsměv). Samozřejmě bych si chtěl udělat i trenérské Béčko a potom třeba i Ačko. Ale to je běh na dlouhou trať a všechno musím nejprve vystudovat.

Myslíte, že byste byl schopen ještě obout brusle a v případě krize třeba týmu vypomoci?
To už asi ne. Opravdu to neplánuji. Konce je definitivní a již bych se více trápil, než z toho měl radost.

Dopadl na vás nějak více konec kariéry tím faktem, že jste se Slavií sestoupili?
Vždycky to zasáhne, ale jsou to dvě tváře sportu, jednou jste dole, jednou nahoře. Ale já jsme přesvědčený, že jako mužstvo jsme tam nechali všechno. Ovšem já už byl rozhodnutý v případě záchrany i nezáchrany, že sezona byla poslední.

Plánujete například rozlučkový exhibiční zápas?
Nevím, zatím jsme se tom s nikým moc nebavili. Možná časem, uvidíme.

Co rozhodlo před rokem o pokračování kariéry a co nyní o nepokračování?
Tenkrát rozhodla vůle, má chuť hrát, cítil jsem se dobře a hlavně zdravotně jsem byl sezónu před tím v pořádku. Nyní byl celý ročník hrozně psychicky i fyzicky náročný, navíc jsme měl operaci stehna. Takže jsem věděl, že sezóna bude poslední. Už jen proto, že nikam ven už bych se asi kvůli dojíždění nehnal, na druhou stranu bych přišel o možnost být nyní tady, protože Martin by tu pozici musel obsadit. Ta další sezóna by byla ne asi, ale asi určitě navíc.

Pojďme trochu jinam, jak vidíte šance našeho týmu na domácím MS?
Myslím si, že mužstvo na medaili určitě máme. Jaká bude a jestli vůbec, to uvidíme, protože je to sport a může to dopadnout jakkoliv. Hodně vše také může ovlivnit tlak na mužstvo a jednotlivé kluky, protože ten bude z okolí obrovský.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!