Ne led vyjíždějí i žáci, starší již čekají zápasy!

Plzeň - Jak jsme vás již dříve informovali, mezi mantinely se vydali postupně junioři a oba dorosty. Nyní se přidávají i další kategorie, tedy ty žákovské.

Již v pondělí třetího srpna otestují poprvé led v nové sezóně zástupci osmé až páté třídy. O týden později pak hojné zástupy indiánů napříč všemi kategoriemi doplní ti nejmladší.

„Každá kategorie má své speciální zaměření. Velmi podobné jsou s A-týmem junioři a i starší dorost, to znamená objem a individuální věcí. U žáků jde spíše o bruslení a podobně. Co se například týče přátelských utkání, tak ten objem je velmi srovnatelný s dospělými. Jsou naplánovány nějaké turnaje, ve výsledku vše vychází na zhruba deset až dvanáct utkání před soutěží,“ nastiňuje bývalý vynikající hráč a i odkrývá karty přesunu hráčů v mládežnických kategoriích.

„Posuny byly pouze minimální. Nemáme kolem sebe mužstva, z kterých bychom mohli čerpat. Stavíme na vlastních odchovancích, pouze do mladšího dorostu přišlo pár nadějných kluků z Písku, se kterým máme velmi dobrou spolupráci. Jinak se snažíme, aby mužstvo bylo složené půl na půl – to znamená deset kluků, kteří budou za rok v dané kategorii končit a deset mladších,“ vysvětluje.