HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

1:4

Branky a přihrávky: 11. Jindra (Holub) - Krätzer (Rybecký, Řepík), 39. Regner (Ton), 40. Krätzer (Řepík, Vach), 46. Krätzer (Hron, Vach). Rozhodčí: Svoboda. Vyloučení: 6:5 plus Vejvar (SPA) 5+DKU. Bez využití. Diváků: 86

HC Škoda Plzeň

Ulč - Černý, Krňoul, Kořínek, Mottl, Jonák, Martinec - Holý, Setikovský, Šlauf - Kampf, Heřman, Valenta - Jindra, Kocman, Holub - od 41. min. Benedikt, Malý, Bote

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Do utkání lépe vstoupila Sparta, která byla aktivnější a v první polovině první třetiny držela často puk ve svém útočném pásmu. I přes poněkud pasivnější pojetí hry však dorostenci Plzně byli velmi disciplinovaní a nepouštěli svého soupeře do nebezezpečných situací. Nejnebezpečnější byla ve 4. minutě individuální akce Pavla Mrni, který se proháčkoval před Petra Ulče, ale jeho střela šla nad. Jinak se gólman Lasselsbergeru příliš bát o čisté konto nemusel. Střely se dařilo většinou plzeňským obráncům blokovat nebo postrádaly razanci. Prvním propagátorem plzeňského útoku byl Martin Holý, ale jeho pionýrská akce z 8. minuty skončila pouze nesmělou střelou, s níž Michal Neuwirth ve sparťanské brance neměl problémy. O minutu později dobře forčekovala první plzeňská pětka, puk získal Jiří Šlauf, ale neuspěl, na druhé straně zahrozil Michal Řepík. V 11. minutě zapršelo z prvního modrobílého mráčku. Petr Jindra dostal přihrávku od Lukáše Holuba, nabruslil si před branku, sparťanští beci zůstali stát jako solné sloupy a třetí pětka Plzně mohla slavit! - 1:0. Plzeň gól povzbudil, další šanci si připravili Martin Heřman a Jiří Kampf, nicméně skóre se neměnilo. V 15. minutě přetlačil plzeňskou obranu obrovitý Karel Vach, ale na Ulče si nepřišel, krátce na to ohrozil Neuwirtha kapitán Lasselsbergeru Jan Setikovský, ale ani on neměl důvod se z akce radovat. V 18. minutě chybělo k brance málo malinko Martinu Heřmanovi. Obral o puk sparťanského beka a tříkrát vyzkoušel Neuwirthův um. Plzeňská obrana v čele s Ulčem ustála i šanci Sparty v závěru třetiny, a tak domácí vstupovali do druhé části s jednobrankovým vedením.

Vedení však netrvalo dlouho. Už v 18. vteřině ukončil sny o plzeňské disciplíně Krätzer, který zužitkoval přihrávku Rybeckého. Tato branka vzala Plzni chuť do hry, a protože hokej v těchto fázích nehrála ani Sparta, viděli diváci nudnou pasáž bez hezkých akcí a vyložených šancí. Ve 32. minutě probrala domácí z letargie akce Setikovského s Holým, ale Neuwirth podržel svůj tým. Obrovskou šanci měl Kořínek, který dobře vypálil od modré, gólman neměl ani tušení, kde je puk, ale ten byl sražen mimo branku. Na druhé straně kontroval překvapivou střelou Štěpán Hron. Při vyloučení Kanova byl ve slibné pozici Martin Heřman, ale chybělo mu štěstí. Ve 38. minutě přišel zlomový moment utkání. Jiří Šlauf prováhal tutovku. Nabruslil si před Neuwirtha, zkusil blafák, sparťanský gólman šel k zemi, ale Šlauf nedokázal puk zvednout. Akce to byla výborná, ke gólu nadějnému útočníkovi chyběly jen zkušenosti. Z protiútoku Sparta vyrovnala. Z levé strany našel Karel Ton Tomáše Regnera, jehož před brankou nepokryl plzeňský obránce, a ten překonal Ulče. Na Plzeňské dolehlo zklamání, přestali hrát a o pár sekund později bylo zklamání ještě větší. Pouhých 19 vteřin před druhou sirénou obral Řepík na modré o puk Jiřího Kampfa, přihrál Jakubu Krätzerovi a hosté vedli.

Do třetí třetiny nevstoupila Plzeň příliš dobře. Hned v její 2. minutě musel Ulč čelit šanci Hrona. Ve 45. minutě měla Plzeň poslední reálnou šanci na to, aby se vrátila do zápasu. Jan Setikovský vybojoval puk, vyměnil si ho s Martinem Holým, ale puk do sít neprotlačil. Krátce na to pohrozil Michal Řepík a z následné akci už trestal střelou k levé tyči znovu Krätzer. V polovině závěrečné části vzrušil obecenstvo nehezký faul kolenem na Heřmana, po němž Jakub Vejvar odešel do šaten. V 53. minutě zlikvidoval Ulč Krätzerův pokus o blafák. Plzeň se již ani nepokusila o zdramatizování výsledku. Místo toho dohrávala v oslabení po vyloučeních Holuba za držení a Setikovského za hru vysokou holí. Prolomit nepříjemnou sérii se teď dorostenci Lasselsbergeru Plzeň pokusí v sobotu v Karlových Varech.

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (asistent trenéra dorostu HC Lasselsberger Plzeň): Do 10. minuty jsme hráli špatně. Pak jsme se zlepšili a podařilo se nám vstřelit gól. Měli jsme pak dost šancí na to, abychom se ve druhé třetině dostali do vedení, ale nepodařilo se nám to. Místo toho jsme po dvou individuálních chybách inkasovali dvě branky. Ve třetí třetině jsme pak inkasovali ještě jeden gól a bylo prakticky po zápase. Máme nyní velké problémy s marodkou mezi obránci. Z dnešního utkání odstoupil Martin Mottl a máme nyní pouze pět zdravých beků. Pokud nikdo neonemocní, tak bude hrát v Karlových Varech asi pouze s pěti obránci.