Sezóna 5. třídy

Páťáci v lize jen jednou padli! Jde o slušný ročník, jsou hokejoví, říká trenér Milan Volák

Možná se o výsledcích páté třídy indiánů nepsalo tolik, jako o jiných kategoriích, přitom paradoxně pozornosti by si zasloužili nejvíce.

Mladé pušky totiž v sezóně odehrály v lize osmnáct duelů a pouze jednou ztratily! Dvanáctkrát přitom soupeři nastřílely dvojciferný počet branek a bojovaly se šesticí celků - Třemošná, Domažlice, Tachov, Pilsen Wolves, Klatovy a Rokycany. Jako starší kategorie ovšem mladí šikulové o mistrovský titul nebojují. „Je to krajská soutěž, nejde o medaile, nic se nevyhodnocuje. Hrajeme třikrát dvacet minut hrubého času, střídá se po minutě a vůbec ani nejde výsledek. Často jsou velké brankové rozdíly, je to pak pro někoho zdrcující,“ popisuje trenér Milan Volák.

Přesto je třeba říct, že jeho svěřenci předvedli v lize parádní jízdu, kterou navíc ozdobili úspěchy na zajímavých turnajích. „Jde o slušný ročník, jsou hokejoví. Chtějí hrát a jsou šikovní, snad jim to vydrží. V soutěži jsme prohráli jen jednou, když jsme nebyli kompletní. Je to dobrý ročník, zatím jsou na dobré cestě. Vyhrávají, protože chtějí a jsou v tréninku poctiví,“ vypráví o svých svěřencích bývalý vynikající útočník.

Jak sám přiznává, i on měl samozřejmě v době covidu i negativní zážitky. „Já kluky dostal po pandemii. Před tím, co jsem se ptal bývalých trenérů, jsem věděl, že jsou slušní, což se potvrdilo. Jeden hráč skončil, pár jich je na hraně, ale většina jsou na tom velmi dobře. Což není úplně běžné, většinou je v ročníku vyloženě šikovných kluků třeba pět. Chce to na nich pracovat dál. Důležité je období dorostu a junioři. Starší musejí chtít sami, ne pod tlakem třeba rodičů,“ říká hráč, který v Plzni odehrál přes sedm stovek zápasů.

A jaký je aktuální program mladých pušek? „Soutěž skončila v polovině března, my jsme sezónu uzavřeli na konci dubna. Po lize jsme ještě odehráli nějaké přátelské duely a turnaje a potkali týmy, které běžné nepotkáváme. Nechtěli jsem jen trénovat, protože po týdnu už je ideální nějaký zápas,“ uzavírá.