Osmáci před finále

Osmáci míří do finále! Trenér Benák: Je to odměna za celou sezónu

Po deváťácích se do finále své věkové kategorie dostali i osmáci. V boji o mistrovský titul se modrobílí popasují s modrobílými - s brněnskou Kometou!

Z pětapadesáti účastníků soutěže do play off postoupili pouze vítězové čtyř nadstaveb - vyřazovací boje tak začaly až semifinálovými bitvami. Cesta až k nim ale byla opravdu dlouhá.

Vše začalo sedmi základními skupinami po sedmi účastnících a jednou po šesti. Pouze tři nejlepší z každého uskupení mohli dál pomýšlet na boje o titul, všech čtyřiadvacet mužstev totiž postoupilo do čtyř nadstaveb po šesti účastnících. A tady teprve šlo do tuhého, do play off totiž postupoval pouze vítěz!

Kromě Plzně ještě Mountfield, Kometa a Vítkovice. Indiáni přitom do této fáze vstoupili dvěma porážkami v úvodních čtyřech kolech, ale předvedli mocný finiš. Slavili šest výher v řadě a především ta poslední s Energií byla ve znamení přímého souboje o postup do bojů o titul.

Západočeši tak v semifinále narazili na Východočechy a vedli si skvěle. Na ledě soupeře nahromadili náskok 4:0 a domácím již povolili pouze čestný úspěch, v odvetě před svými fanoušky pak stvrdili postup při skóre 6:2. Velmi podobně si vedla i Kometa. V úvodním klání s Vítkovicemi uspěla 6:4, přestože prohrávala 0:2 a 3:4, poté na ledě Ridery nabrala náskok 3:0 a postoupila po výsledku 4:2.

Samotné finále, které se hraje na dva vítězné zápasy, startuje v pátek dvanáctého dubna na ledě Komety od 17:00 hod., následně se hraje v Plzni na Malé hale od 17:30 v neděli čtrnáctého dubna. Případný rozhodující duel série je naplánován opět na jihu Moravy v úterý šestnáctého dubna opět od sedmnácti hodin.


Nadstavba A

Pořadí Tým Skóre Body
1. HC Škoda Plzeň 125:77 30
2. HC Slavia Praha 151:98 26
3. HC Energie Karlovy Vary 94:89 23
4. HC Litvínov 96:80 21
5. Piráti Chomutov 102:114 14
6. IHC Králové Písek 87:197 4

*Energie již poslední duel skupiny s Pískem neodehrála


Nadstavba C

Pořadí Tým Skóre Body
1. HC Kometa Brno 140:50 35
2. HC Motor ČB 101:107 22
3. HC Dukla Jihlava 76:78 19
4. Rytíři z Telče 96:95 18
5. HCM Warriors Brno 92:115 16
6. BK Havlíčkův Brod 67:127 10



Trenér Václav Benák
P
ane trenére, jak se těšíte vy a tým na finále?
Na finále se samozřejmě moc těšíme, je to pro nás pro všechny odměna za celou sezónu.

Co víte o soupeři, se kterým jste se v soutěži v letošní sezóně nepotkali?
O Kometě toho moc nevíme. Letos jsme se v žádném zápase nepotkali jak v soutěži, tak přípravných turnajích. Určitě to je ale výborný tým, hladce vyhráli svojí skupinu a v semifinále přešli přes výborné Vítkovice.

Jak byste se ohlédl za semifinále s Mountfieldem?
Musím před kluky smeknout, mile mě v sérii s Hradcem Králové překvapili. Hlavně v prvním utkání. Na to, že to pro ně byla první zkušenost se zápasy play off, tak to odehráli velmi dobře.

Pane trenére, děkujeme za rozhovor, ať se daří!