Škoda FIT

Hokejisté se zúčastnili Škoda Fit půlmaratonu

Plzeň – V sobotu 28. května se v Plzni uskutečnil první ročník půlmaratonu, který završil seriál běhů Škoda Fit. Ve startovním poli se představili i hokejisté HC Škoda Plzeň v čele s generálním manažerem Martinem Strakou.

Na start půlmaratonu se vydaly čtyři štafety hokejistů, kteří běželi štafetu Škoda JS na 2x10 kilometrů. Nejlepší štafetou se stala dvojice Jakub Lev a Václav Krliš. „První část mého úseku jsem si tam našel parťáka a běželo se mi dobře. Nepřepálil jsem začátek a držel jsem si svoje tempo, to bylo hodně důležité. Sázku mezi sebou jsme neměli, ale když jsem viděl, jak to Kuba Lev rozběhl, tak jsem to nechtěl pokazit a musel jsem na to šlápnout,“ říká finišman nejlepší hokejové štafety Václav Krliš.

Škoda Fit půlmaraton měl start a cíl na plzeňském náměstí, trasa však vedla prakticky přes celou Plzeň. „Moje polovina trati byla celkem dobrá, bylo horko, ale běželo se hodně ve stínu. Deprimující bylo, že se běželo sto metrů od našeho baráku, ale kousnul jsem se, abych nešel domů. Závěrečné kilometry se běžely v místech, kde se chodilo běhat pravidelně v mládeži, takže stará známá trasa,“ dodává s úsměvem Václav Krliš.