Fotbal

V parném odpoledni indiáni zvítězili ve Vejprnicích

Předposlední fotbalové utkání v rámci letošní přípravy odehráli plzeňští hokejisté na zeleném pažitu ve Vejprnicích. Ve velkém parnu zvítězili indiáni 5:3.

První poločas zahájili indiáni aktivně a během úvodní čtvrthodinky si připsali na své konto hned několik zajímavých akcí a také úvodní trefu. Po odražené střele Jana Schleisse skóroval David Stach. I domácí posléze zahrozili, ovšem střela Kasýka se otřela jen o tyčku. Branková konstrukce sehrála hlavní roli i na druhé straně hřiště. K rozehrávce standardní situace se postavila fotbalová posila indiánů Patrik Ježek a jeho výstavní rána skončila jen na brankové konstrukci. Vejprnice se nakonec také dočkaly gólu. Z nařízené penalty srovnával skóre Pavel Hoferek.

Začátek druhé půle byl ve znamení aktivity hokejistů, kteří řádně zaměstnávali gólmana Jánoše, ten se musel hodně činit. Nakonec však kapituloval hned čtyřikrát. Nejprve se trefil Miroslav Indrák, po něm se dostal po skvělém sólu do přesného zakončení i Jaroslav Kracík. Posléze měli hokejisté několik možností navýšit svoje vedení, ovšem Pulpán ani Indrák míč do branky nedostali.

O poznání jiné to bylo o několik okamžiků později, kdy parádní individuální akci předvedl Patrik Ježek a jeho práci zakončil přesnou trefou Jaroslav Kracík. Za několik málo okamžiků se trefil i Marek Rubner a skóre se navýšilo na 5:1 pro indiány. V samotném závěru si ještě vzali slovo domácí a po trefách Hoferka a Paula snížili na konečných 5:3.

V sestavě oproti minulému týdnu chyběl Dominik Kubalík, indiánům však tentokrát ve Vejprnicích pomohl další bývalý hráč, který se chystá do zahraničního angažmá, Jakub Jeřábek. „Moc jsem se těšil, klukům jsem volal, jestli si můžu přijít zahrát. Snad jsem jim to moc nekazil. Bylo hrozné horko, ale bylo to zajímavé oživení přípravy,“ svěřil se Jakub Jeřábek. Jakub nyní začíná po zlomenině ruky přípravu v rámci svého nového působení v organizaci Montrealu Canadiens.

FOTOGALERIE ZDE!

SK Slavia Vejprnice – HC Škoda Plzeň 3:5 (1:1) Branky: Hoferek 2, Paul – Kracík 2, Stach, Indrák, Rubner.
Rozhodčí: Nesvadba. Diváci: 250.
Vejprnice: Jánoš – Hora, Paul, Motl, Guldán, Mičko, Rollinger, Herzog, Stuchl, Hoferek, Loukota, Puhlovský, Grätsch, Kasýk.
HC Škoda Plzeň: Liška – Jeřábek, Moravčík, Sklenička, Přikryl, Ježek, Kracík, Pulpán, Rubner, Kaňák, Stach, Indrák, Kvasnička, Kodýtek, Kokoška, Schleiss.