HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

4:3

extraliga dorostu.
Branky a přihrávky: 2. Kocman (Holub), 19. Malý (Heřman, Valenta), 31. Šlauf (L. Černý), 55. Setikovský (Holý, Kořínek) - 9. J. Černý (Suchý) 32. J. Černý (Slavík) 50. Tripes (J. Černý, Slavík). Rozhodčí: Machačný - Šmíd, Uřídil. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváků: 45

HC Škoda Plzeň

Baroch Lukáš - Krňoul, Černý, Martinec, Kořínek, Jonák, Mottl - Holý, Setikovský, Šlauf - Jindra, Heřman, Kocman - Holub, Heřman, Malý

Banes Motor České Budějovice

Salák - Hlavatý, Zourek, Suchý, Slavík, Rod, Tripes - Černý, Ježek, Marek, Matušík, Navrátil, Nedvěd, Pankratz, Předota, Polodna

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Domácí začali pěkně zostra, a zdálo se, že je čeká jedno z jasných utkání. Už ve druhé minutě se prosadil po Holubově vybídce Kocman a otevřel účet zápasu. 1:0.
Hosté z Budějovic však nesložili zbraně a zle zatlačili domácí. Jasnou šanci nedal Ježek, a tak si hosté počkali až na první přesilovku v čase 9.19. Výborně hrající Jihočech Suchý nejprve zazvonil Barochovi na tyčku, jeho druhou bombu vrátil do sítě Černý. 1:1. O tři minuty později se domácí mohli opět ujmout vedení při přečíslení dva na jednoho, ale Malý Heřmanovu vyraženou střelu do branky Jihočechů vrátit nedokázal.
Domácí se postupně přece jen propracovali k tlaku, hosté hrozili z brejků. Nejvíce agilní Nedvěd. Nejdříve Baroch vychytal jeho průnik domácí obranou, pak mu instinktivně ramenem vyrazil střelu zápěstím v přečíslení dva na jednoho.
Před koncem třetiny byl vyloučen na dvě minuty hostující Zourek. Hokejistům Plzně trvalo celkem dlouho než Budějovické "zamkli". Heřmanovu střílenou nahrávku pak tečí proměnil v gól Ondřej Malý. 2:1.

Začátek druhé třetiny byl ve znamení někdy až drtivého tlaku Lasselsbergeru, zvlášť útok vedený Kocmanem nedal hostím chvílemi ani vydechnout. Kocman a Jindra dvakrát orazítkovali tyčku budějovické branky.
V polovině zápasu sklidili domácí ovoce svého útočného snažení. Kořínek od modré nahodil, z prostoru levého kruhu Lubomír Černý tečoval ke Šlaufovi a ten -jak jinak než tečí- překonal Saláka. 3:1.
O minutu později už to bylo zas jen o gól. Jinak pěkné individuální akci Jakuba Černého, předcházel asi faul na domácího obránce, jehož si značně nepřesný sudí nevšiml. 3:2.

Teď to byli hosté, kdo se ujal otěží zápasu - Suchý svojí bombou rozhodil Barocha, který jeho další ránu chytil vleže do lapačky. V osmnácté minutě vytáhl domácí gólman další super zákrok proti Předotovi. Jeho permanence pokračovala až do konce třetiny. Milimetry dělily od hattricku hostujícího Černého, jeho rána zápěstím se od vnitřní strany tyčky odrazila ven!
Dvě vteřiny před koncem třetiny však domácí jejich štěstí opustilo. Po sérii nedorozumění v obraně se zblízka mezi betony prosadil Tripes.

Poslední dějství pokračovalo velkým tlakem Budějovických hokejistů. Největší šanci si vypracoval agilní Černý, ale Baroch byl proti. Až v šesté minutě se vymanili plzeňští z tlaku hostí, díky přesilovce za faul Hlavatého. V této části vůbec hráli hosté velice tvrdě. Rozhodčí hru dost pouštěl, přesto se domácí v přesilovce v polovině třetiny málem ujali vedení, když po perfektní přihrávce Setikovského minul prázdnou branku Šlauf.
A tak si museli Keramici počkat až konec patnácté minuty. Hostující brankář Salák v oslabení poze vyrazil Kořínkovu ránu k Holému ten posunul na Setikovského a osud zápasu se naplnil - 4:3. Hosté ještě reklamovali pád Holého na brankáře, ale sudí už uznanou branku neodvolal. Na ledě to tím pádem ještě více jiskřilo, ale na skóre to už žádný vliv nemělo.

Ohlasy trenérů

Nelehko se hodnotil dnešní zápas asistentovi trenéra Černého, Ivanu Vlčkovi:

Zápas to byl plný chyb a my jsme opravdu nehráli dobře. Za stavu 3:1 jsme pustili soupeře do tlaku a nechali jej dotáhnou až na 3:3. Vítězství jsme vybojovali opravdu se štěstím....
Nemyslím si, že by tu byla nějaká krize. Po vynikajícím startu do sezóny si na nás ostatní týmy prostě dávají větší pozor, taky je tu nějaká marodka...
Takže máme i pozitivum dnešního zápasu - i když se nedaří zabojovali jsme a vyválčili vítězství. A nebylo to lehké, protože sudí hru pouštěl více než by se nám líbilo a to byla výhoda spíš pro hosty.

Dále jsme se zeptali rekordmana v počtu zápasů za jeden klub na jeho pocity při oficiálním loučení s aktivní kariérou a při vytahování dresu č. 27 ke stropu plzeňského hokejového svatostánku.

No bylo trochu smutnější, to loučení, ale život jde dál. Byl jsem hráč a teď jsem trenér, takže tak daleko od ledu zase nejsem. Je to hezký mít u stropu svůj dres, ale do hlavy mi to nijak nestouplo.

Myslíte že jsou i další kandidáti na tuto poctu?

No tak to je věc vedení /smích, František Černý se decentně vzdálil/. Jsou tu asi i další, někteří ještě hrají, jiní psali historii tohohle klubu, ale jak jsem řekl, to je na posouzení jiných.