MFF Juniorfest

Pětice hokejových indiánů se představila v rolích kapitánů na soutěži v rámci MFF Juniorfest - Pevnost Týn

Plzeň - Soutěž Pevnost Týn se konala osmého listopadu v rámci MFF Juniorefest 2017 v historických prostorách hradu a zámku Horšovský Týn. Soutěžili žáci základních škol ze všech pěti festivalových měst.

Do Erbovního sálu je přivedli děti ze spolku historického šermu Práčata z Týna a zástupci měst – PhDr. Jan Fluxa (MO Plzeň 2), Bc. Martin Sobotka (Město Dobřany), Bc. Stanislav Antoš (Město Domažlice), Václav Mothejzík (Město Horšovský Týn) a Mgr. Karel Naxera (Město Přeštice).

V letošním roce se role kapitánů jednotlivých týmů zhostili hráči HC Škoda Plzeň.

V první disciplíně se projevil střelecký talent žáků Masarykovy základní školy z Plzně pod vedením kapitána Petra Straky.

Při běhu do schodů ze zámeckého nádvoří až na půdu hradu a zámku exceloval tým žáků Základní školy Dobřany za mohutné podpory kapitána Davida Skleničky.

Záludnosti Ekotajenky bez problémů odhalil tým Základní školy Domažlice, Komenského ulice a jejich kapitán Lukáš Kaňák.

V Zámeckém golfu si skvěle vedl tým Základní školy Přeštice se svým kapitánem Miroslavem Indrákem.

Zručnost a sehranost ukázali žáci Základní školy Horšovský Týn a indián Jan Schleiss, když jako jediní dokázali zvládnout Balancovník.

Všechny týmy se svými kapitány projevily obrovskou soutěživost a „tah na branku“. Každé klání však musí mít vítěze. V letošním roce se jím stala Masarykova základní škola Plzeň a kapitán Petr Straka. Děti z vítězného týmu převzaly z rukou ředitelky CK Bus-Tour Foltýnová hlavní cenu, kterou je víkendový zájezd do německého Legolandu.

„Největším vítězstvím však byla záře v očích kluků i holek, kteří po skončení soutěže měli možnost se s plzeňskými indiány vyfotit či získat jejich autogram. Již dnes se všichni těšíme na další ročník Juniorfestu a s ním spojenou Pevnost Týn. Zároveň bychom chtěli poděkovat za vynikající spolupráci s plzeňským hokejovým klubem a za vyslání skvělých kapitánů, kteří děti opravdu rozproudili a uchvátili,“ uvedl Radim Žáček z Národního památkového ústavu.

FOTOGALERIE ZDE!