HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

8:2

Extraliga juniorů.
Branky a přihrávky 4. Kracík (Jindra), 8. Kracík (Hauer), 18. Hauer (Špindler), 22. Jindra (Kracík), 26. Heřman (Keltyčka, Hauer), 30. Kracík (Hauer), 39. Heřman (Hauer, Kašpar), 49. Kašpar (Keltyčka). Vyloučení: 7:7 plus Kocek (KVA) na 10 minut za nesportovní chování. Diváků: 80.

HC Škoda Plzeň

Freylach - Hauer, Keltyčka, Hajšman, /od 40 Novák/ Kreuzman, Beneš, Tytl - Heřman, Kašpar, Vobořil, Jindra, Kepl, Kracík, Špindler, Hofrajtr, Lodr, Suchý

HC Energie Karlovy Vary

Hála, Jirkův - Hlubuček, Sadloň, Tomáška, Tašner, Šťourač, Kocek Bauer, Gellner, Nový, Rozsypal, Linduška, Bušta, Prštický Tomáš, Mudra, Vrba, Polák, Nový, Prštický Ondřej

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Marek Baloun - Domácí začali nervózně. Sice jim už v čase 1:27 rozhodčí nabídl výhodu přesilové hry, při ní ale málem sami inkasovali, když Vrba vystihl rozehrávku a poslal osamělého Tomáše Prštického na brankáře Freylacha. Ten jeho nájezd kryl, ovšem Varští se ač oslabeni usadili v obranném pásmu domácích. Klid na hokejky domácích přinesla až přesná střela zápěstím Jaroslava Kracíka v samém závěru přesilovky. 1:0. Hosté pak byli celkem neškodní, zahrozili pouze při své přesilovce. Na konci osmé minuty herní převahu využil opět Kracík. Proháčkoval se obranou hostů a po zemi mezi betony brankáře upravil na 2:0.
V jedenácté minutě pálil tvrdě Vobořil, ale jen do masky hostujícího gólmana. Vzápětí se nechal vyloučit za hákování. Hosté si v nastalé přesilovce vytvořili několik dobrých šancí, ale jejich zakončení bylo jalové. V čase 16.16 hráli v přesile pro změnu domácí a bombě od modré z hole Hauera se do cesty postavila až síť karlovarské branky. 3:0

Tlakem a bleskovou úpravou skóre začali domácí druhou třetinu. Na časomíře svítilo 21.34 a brankář Jirkův lovil ze sítě střelu Jindry, který po objetí karlovarské svatyně bezchybně zasunul k bližší tyči. 4:0. Došlo k neodvratnému – ke střídání gólmanů. O tom že jsou domácí spravedliví se tedy mohl přesvědčit střídající gólman Hála, neboť i on obdržel čtyři kousky.
V šesté minutě ještě Heřman bekendem těsně minul, o chvíli později se jeho příklep z pravého kruhu zatřepetal v Hálově síti. 5:0.
Od 25.35 do 31.05 se hrála série oslabení a přesilovek. Hosté si vyzkoušeli hru 5 na 4, 5 na 3 i 4 na 3. Když svým faulem Kreuzman nabídl hostům druhou přesilovku 5 na 3, ujal se puku Kracík, z hráčů soupeře si udělal slalomové tyče a zavěsil pod víko varské branky, čímž dokončil svůj hattrick. 6:0..
V čase 10.31 se dočkali i hosté, když se ujala dorážka zblízka Petra Nového. 6:1. Do konce třetiny ještě dvakrát unikl domácím obráncům Bauer, ale Freylach ho vychytal. Dvě minuty před koncem třetiny rozebrali domácí Karlovarskou obranu a do prázdné branky zakončoval Heřman. 7:1.

Do poslední části vletěli tentokrát hosté příklepem Petra Tašnera, za kterým se Freylach jen ohlédl. 7:2. Hrálo se o poznání lehkomysleněji, častěji docházelo k přečíslení domácí obrany, ale gólman Lasselsbergeru se pokaždé vytáhl. A tak závěrečnou tečku zápasu napsal svým příklepem kousek po přejetí útočné modré Kašpar. 8:2.

Ohlasy trenérů

Na otázky ohledně vývoje zápasu odpovídal asistent trenéra Václav Ruprecht.
Zápas byl jednoznačnou záležitostí našeho celku. Po jednoznačné první třetině jsme si už nenechali vzít otěže utkání z rukou.
Zdá se že nás opouští trápení s produktivitou. Poprvé naše útoky nastoupily v kompletním složení. Hrál konečně Špindler, Heřman, Vobořil a další.
Nechci, ale nic zakřiknout protože nás čeká obtížné utkání na Spartě a každý zápas je jiný.
Vary nejsou slabým týmem, jak by se z výsledku mohlo zdát. Měli fantastickou přípravu, vyšly jim skvělé výsledky. V lize porazily venku Liberec, takže se dá čekat že nás doma pěkně potrápí. Jistě taky ještě doplní svoji sestavu, takže podcenění není na místě.
Po šestém gólu nám trochu odešla koncentrace, ale to se dá čekat při takovém vedení….
Zvláštní radost mi udělal celý tým, gólmana nevyjímaje a samozřejmě Jarda Kracík. Takový slalom v dvojnásobném oslabení se jen tak nevidí.
Místo v áčku by si tento nadějný borec jistě zasloužil, přejeme mu aby dostal šanci a chytil jí za pačesy.

Děkuji za rozhovor.

Vyzpovídali jsme i autora hattricku Jaroslava Kracíka.
Co se týče mojí třetí branky, využil jsem jen chybné rozehrávky hostí.
Jak jednoduché :-)
Na šanci v áčku čekám, zatím nic…
V létě jsem absolvoval nováčkovský tréninkový kemp Kolumbusu. Byl zájem o to abych hrál tamní juniorskou soutěž, ale já bych se rád vyhrál tady, nasbíral zkušenosti a pak teprve mě to táhne za moře

Tak ať vám to vyjde.