Prodloužení smluv

Dvojice slovenských hráčů prodloužila smlouvy, zůstává i gólman Polívka

Plzeň – I pro novou sezónu bude v kádru HC Škoda Plzeň pokračovat duo slovenských hráčů, obránce Branislav Kubka a útočník Miroslav Preisinger. Novou smlouvu podepsal také gólman Patrik Polívka, který stejně jako Kubka a Preisinger prodloužil působení v dresu indiánů o rok.

Slovenský útočník Miroslav Preisinger přišel před sezónou na zkoušku, která dopadla úspěšně, a hbitý centr se vypracoval v důležitou součást týmu. „Jsem rád, že můžu pokračovat v Plzni i další rok. Myslím si, že z mého pohledu, ale i z pohledu týmu to byla dobrá sezóna. Už se těším na další rok. Na smlouvě jsme se domluvili s vedením už v průběhu play-off, ale kdybych neměl podepsanou smlouvu, tak bych hrál stejně. Samozřejmě vždy pomůže, když máte jistotu, co bude dál,“ říká ke svému pokračování v dresu Škody Miroslav Preisinger.

Smlouvu na další sezónu podepsal také obránce Branislav Kubka, který v Plzni bude působit už třetí rok. „Těší mě, že Plzeň projevila zájem, abych tu zůstal i na další rok. Celá rodina jsme v Plzni spokojení a zůstat v Plzni byla pro mě priorita, takže jsem rád, že to klaplo,“ uvádí rodák z Detvy Branislav Kubka.

Kubka se na nový ročník nejvyšší soutěže těší, kromě extraligy čeká Plzeň i CHL. „Teď je potřeba si oddechnout po sezóně, v létě se poctivě připravit na další rok a uvidíme, jak to dopadne. Bylo by skvělé, kdybychom minimálně zopakovali letošní rok. Doufám, že se nám bude dařit i v Champions Hockey League, na to se velmi těším. Chtěl bych konfrontaci s některým ze švédských týmů,“ přeje si Kubka.

O rok prodloužil svojí smlouvu na západě Čech také odchovanec Patrik Polívka. Dvaadvacetiletý gólman plnil v sezóně roli dvojky za Matějem Machovským. „Jsem rád, že zůstávám doma v Plzni a doufám, že v příští sezóně navážeme na letošní skvělé výkony. Už teď se těším na příští ročník a opět naše skvělé fanoušky, kteří nám letos pomohli až ke třetí pozici,“ uvádí Patrik Polívka.

K prodloužení smluv se vyjádřil také sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák. „Miro Preisinger přišel na zkoušku, my jsme ho následně podepsali a do svého zranění v play-off podával velmi dobré výkony, ale i po zranění byl velmi platným hráčem. Věřím, že když s námi absolvuje letní přípravu, tak může být na tom příští rok ještě daleko lépe. Braňo Kubka je defenzivní jistota, o kterou jsme také hodně stáli. Ať bude nastupovat s kýmkoliv, vytvoří opět stabilní obranou dvojku. Patrik Polívka vytvořil s Matějem Machovským výbornou dvojici a chceme na oba sázet i nadále,“ uvádí Tomáš Vlasák.