Změna v kádru

Obranu indiánů posílí Tomáš Slovák, v týmu končí Kubka

Plzeň – Vedení HC Škoda Plzeň reaguje na nepříznivé výkony v úvodu sezóny první změnou. Obranu indiánů posílí zkušený slovenský obránce Tomáš Slovák, který se na západ Čech vrací po dvou letech. V týmu naopak končí jiný slovenský obránce Branislav Kubka.

Tomáš Slovák je jedním z členů týmu, který pro Plzeň dokázal vybojovat historický a dosud jediný mistrovský titul v sezóně 2012/13. Do Plzně se rodák z Košic vrací po dvou letech, kdy nastupoval v dresu Hradce Králové, Třince švédského Brynasu nebo Košic. Se Škodovkoou podepsal obránce i se zkušenostmi z NHL smlouvu do konce sezóny.

„Očekáváme, že Tomáš zvedne naší obrannou hru. Je to zkušený bek, který zná místní prostředí a v Plzni se zasloužil o zisk titulu a byl i nejlepším obráncem ligy. Od Tomáše si slibujeme nejen zkušenosti, ale i více důrazu v obraně. Zároveň však musí v týmu někdo skončit a padlo to na Braňa Kubku,“ říká sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

S týmem plzeňských indiánů se naopak loučí slovenský bek Branislav Kubka, který na západě Čech působil poslední tři roky a během 116 utkání v plzeňském dresu zaznamenal 20 bodů za 2 góly a 18 asistencí. Nyní se bude rodák z Detvy hledat nové angažmá. „Děkujeme Braňovi, co pro nás odvedl. Jedná se o první změnu, ale pracujeme i na dalších a uvidíme, zda se nám všechno podaří,“ dodává sportovní manažer Tomáš Vlasák.