Změna v kádru

Zkušený brankář Alexandr Hylák míří do Plzně

Plzeň – Novou akvizici na brankářský post hlásí HC Škoda Plzeň. Po rozvázání smlouvy v pražské Slavii míří na západ Čech Alexandr Hylák, který se tak vrací do české extraligy po sedmi letech. Do pražského celku naopak odchází jiný gólman Patrik Polívka. Změnou v plzeňské kabině je také odchod talentovaného útočníka Filipa Suchého do zámořské USHL.

Dvojnásobný mistr slovenské extraligy a vítěz české nejvyšší soutěže s Pardubicemi Alexandr Hylák přichází do Plzně z pražské Slavie, kde působil už v loňské sezóně a snažil se pomoci Pražanům k návratu do extraligy.

„Gólmana jsme hledali zhruba 14 dnů až tři neděle. Udělali jsme několik změn v kádru, ale cítili jsme, že potřebujeme i kvalitního zkušeného gólmana, který by kryl záda Matěji Machovskému,“ říká sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Dvaatřicetiletý brankář měl v Plzni vyřízené střídavé starty pro loňské play-off, ale vzhledem k účasti Slavie v baráži o nejvyšší soutěž se v indiánském dresu neobjevil. „Slibujeme si od Šaši kvalitní výkony a zkušenost do brankoviště. V naší situaci je to přesně to, co jsme hledali. Možností bylo více, ale nebyli jsme přesvědčení, že je to ta pravá volba. Bohužel k tomu pomohla i aktuální situace ve Slavii,“ uvádí Tomáš Vlasák.

S příchodem Alexandra Hyláka v týmu končí jiný gólman Patrik Polívka. Ten nabírá opačný směr a ve zbytku sezóny bude působit v pražské Slavii. Do pražského celku míří formou střídavých startů také obránce Jan Holý.

Změnou v plzeňském týmu je také odchod mladého útočníka Filipa Suchého, který se rozhodl zkusit štěstí v zámořské USHL, kde oblékne dres celku Omaha Lancers. „V Americe byl zájem už před sezónou, ale já se rozhodl zkusit zabojovat o místo v Plzni. Měl bych odletět v průběhu tohoto týdne, momentálně se ještě řeší problém s vízem. Věřím, že mi to pomůže v další kariéře a Plzeň mi bude určitě chybět, hrál jsem tu odmalička a je to můj domov,“ hlásí talentovaný útočník Filip Suchý.