Ohlasy MHK

Byli jsme lepší od začátku zápasu, myslí si David Sklenička

Hradec Králové – Plzeňští hokejisté si připsali další výhru do tabulky a posunuli se už na desátou pozici. Cestu za výhrou na ledě Mountfieldu nastartoval obránce David Sklenička, jehož gól ale nakonec vítězný nebyl.

Plzeň se ujala vedení v první třetině po trefě kladenského rodáka, druhá část pak strhla vývoj utkání definitivně na stranu indiánů. „Myslím si, že jsme byli od začátku lepší než Hradec, a do velkých šancí jsme je nepouštěli. V první třetině jsme sice dali jen jeden gól, ale ve druhé tři, a to dneska rozhodlo,“ hodnotí zápas David Sklenička.

Hradečtí hokejisté se snažili využívat nahazování a dojíždění kotoučů, to si však plzeňská obrana dokázala hlídat. „Pro beka je to nepříjemná situace, protože jdete pro puk a hned za vámi nebo vedle vás je borec a dojde na střet u mantinelu. Myslím si, že jsme se s tím dokázali vypořádat,“ říká Sklenička.

Gól obránce s číslem devět nastartoval Plzeň za třemi body, i když střela plzeňského zadáka byla ještě před brankou tečována jedním z domácích hráčů. „Hrnec (Tomáš Hrnka) mi to dobře dával na modrou, já jsem viděl, že přede mnou nikdo není a chtěl jsem to tedy hned cpát na branku, ale trochu mi to ujelo a bylo to spíš takové nahození,“ přiznává šťastný střelec.

V závěru se Plzeň snažila i o udržení druhé nuly v řadě, ale domácí nakonec v přesilovce skórovali. „Samozřejmě by to bylo hezké pro tým a hlavně pro Machyho, ale ze všeho nejdůležitější je výhra za tři body,“ nevěší hlavu jasně Sklenička.

V zápase stačilo škodovce opět jen málo střel, konkrétně 17 pokusů mířících na branku. „Netušil jsem, že jsme měli tak málo střel, ale ve třetí třetině už jsme se do útoku tolik nedostávali. Máme teď poměrně slušnou efektivitu, tak v tom musíme pokračovat,“ uvádí mladý zadák.

Už v pátek se indiáni představí v domácím souboji s Vítkovicemi, které mají v tabulce stejný počet bodů jako Plzeň. „Určitě nás nečeká jednoduchý zápas. Je to utkání, které potřebujeme zvládnout a odskočit Vítkovicím,“ dodává Sklenička.