Ohlasy SPA

Vůbec jsme nechytili začátek, to musíme zlepšit, velí Kracík

Praha - Chybělo málo. Indiánům sice dvě třetiny na ledě Sparty úplně nevyšly, v té třeti se však dostali na kontakt a byli blízko vyrovnání. Pražané ale těsné vedení udrželi a slavili tříbodový zisk. Utkání zhodnotili útočníci Tomáš Vondráček a Jaroslav Kracík.

Do zápasu Plzeň nevstoupila zrovna ideálně. Sparta v úvodní polovině působila sebevědomějším dojmem a to stálo Plzeň úspěch. „Začátek jsme moc nechytili, v první třetině jsme neměli takřka vůbec nic,“ všiml si Jaroslav Kracík. „Ve druhé nám pak dali další gól,“ mrzelo ho.

S centrem elitní pětky souhlasí i Tomáš Vondráček. „Asi jsme byli ještě rozsedění z autobusu, nevím. Moc nám to nevyšlo, v určitých chvílích vždy chyběl krok, abychom byli před nimi,“ nechal se slyšet útočník, který v Plzni hostuje z brněnské Komety.

Po brance na 2:0, kterou ve 25. minutě vsítil Petr Vrána, si Škodovka vzala oddechový čas. „Trenéři nám tam říkali, abychom se z toho nepos****. Abychom více chodili do brány, stříleli a po kontaktní brance to třeba otočili,“ prozradil Kracík. „Prostě nám řekli, abychom začali hrát svou hru a uklidnili se. Málo jsme stříleli, musíme tu hru zjednodušovat,“ přitaká Tomáš Vondráček.

V 54. minutě se nakonec Plzni podařilo snížit zásluhou trefy Tomáše Svobody, přihrával mu právě Jaroslav Kracík. „Krtek to tam dobře zavážel a podle mě byl jasně faulován. Přesto se puk dostal k nám a pak už jsme tam s Tomášem byli dva na gólmana,“ popsal inkriminovaný moment Kracík. „Sparta pak znervózněla a měli jsme trochu i smůlu, bohužel už nám to tam nepadlo,“ mrzelo Vondráčka.

V dalším zápase přivítá Plzeň Liberec, hrát se bude v neděli od 16:30. „Myslím si, že můžeme hrát s každým. Jdeme do toho zápas od zápasu, je jedno, kdo přijede,“ odmítá Kracík poraženeckou náladu z důvodu role outsidera. „V neděli prostě musíme začít lépe než dneska a vyhrát,“ má jasno nejlepší nahrávač modrobílých.