Hostování

Útočník Nicholas Johnson míří na hostování do Pardubic

Plzeň – Americký útočník Nicholas Johnson byl loni s dvaadvaceti góly druhým nejlepším střelcem týmu, v letošní sezóně se prosadil za 28 zápasů jen jedinkrát. Vedení klubu se rozhodlo uvolnit Nicholase Johnsona na měsíční hostování do Pardubic.

Třicetiletý útočník Nicholas Johnson přišel do Plzně v roce 2010 a s roční přestávkou v německém Schwenningeru je na západě Čech jedním z nejdéle působících hráčů. Zatímco v loňském ročníku to tam rodákovi z Windsoru v Connecticutu padalo jako na běžícím páse, letos přišlo trápení a jen jeden gól.

„Nick odchází zatím na měsíční hostování do Pardubic. Dávali jsme Nickovi dostatečný prostor a věřili jsme mu, že se dokáže nastartovat a navázat na loňské výkony. To se bohužel nestalo. Je to TOP hráč, který má i nadstandardní smlouvu a potřebujeme, aby se znovu nastartoval k lepším výkonům,“ uvádí k odchodu Johnsona sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Americký forward v letošním ročníku nastoupil do 28 duelů, ve kterých zapsal jeden gól a pět asistencí, o vylepšení této bilance se nyní může pokusit v dresu pardubického Dynama. „Loni to byl skoro náš nejlepší střelec, to byl ještě dvě měsíce zraněný. Loni hrál skvěle a letos jsme mu věřili, proto jsme čekali přes polovinu základní části. Snad mu dočasná změna prostředí prospěje,“ doplňuje Tomáš Vlasák.

Vedení klubu momentálně jedná o možných posilách a náhradě za Johnsona. „Nějaká jednání probíhají, něco máme v hlavě, ale uvidíme, jak to dopadne. V případě, že by žádná z vyhlédnutých posil nevyšla, tak tu máme šikovné mladé kluky, kteří můžou dostat šanci se ukázat,“ dodává Tomáš Vlasák.