Ohlasy ZLN

Snažil jsem se odvést maximum, říká útočník Lukáš Pulpán

Zlín – Bez bodu se vracejí plzeňští hokejisté z ledu PSG Zlín. V zápase s rivalem v tabulce prohráli 3:1. Netradiční byl duel pro Lukáše Pulpána, který z původní role sedmého obránce do zápasu zasáhl jako křídlo druhé útočné formace.

Plzeňští hokejisté začali v zápase na ledě Zlína dobře, ale nadějné vedení po první třetině následně ztratili. „Těžko se mi to hodnotí. První třetinu jsme nehráli špatně, ale ve druhé třetině jsme na ten výkon nenavázali a Zlín nás přestřílel. Bohužel máme strašnou produktivitu, dali jsme zase jen jeden gól,“ hodnotí zápas Lukáš Pulpán.

Zápas se lámal ve druhé části, kdy indiáni vyrobili několik faulů a sami se dostali jen ke dvěma střelám. „Nechali jsme se zbytečně vylučovat a dostali jsme tím domácí na koně. Jim se to pak začalo odrážet, ale problém je v nás a naší koncovce. Bohužel málo střílíme, což se ukázalo i ve třetí třetině, kdy jsme to měli jen o gól, ale k ničemu jsme se nedostali,“ přiznává Pulpán.

V zápase proti Zlínu byla hodně znát absence Tomáše Svobody i Dominika Kubalíka, který se v zápase zranil a musel odstoupit. „Je to samozřejmě hrozně znát, když vypadnou dva nejlepší střelci týmu. Jak Tomáš Svoboda, tak Dominik Kubalík jsou hráči, kteří se dokáží dostat do šancí,“ říká Pulpán, který do zápasu zasáhl jako útočník.

Lukáš Pulpán byl před zápasem v roli sedmého obránce, po vypadnutí Dominika Kubalíka se však dostal do hry netradičně jako útočník. „Já jsem byl původně jako sedmý bek, ale když se Dominik zranil, tak trenéři za mnou přišli, jestli půjdu do útoku, tak jsem říkal, že ano. Snažil jsem se odvést maximum a dostal jsem se tam i do pár situací, ale v poslední chvíli mi to odskočilo,“ mrzí Pulpána.

Plzeňský zadák si v nové roli nevedl špatně. „Až taková změna to nebyla. Trenéři mi řekli, co po mně chtějí a já se to snažil plnit,“ uvádí.