Ohlasy

Dneska byl začátek lepší, říká útočník Jakub Lev

Brno – Plzeňští hokejisté dokázali zvládnout souboj na ledě brněnské Komety a vezou dva body po výhře v prodloužení. Indiáni dlouho v zápase vedli, nakonec však utkáníu dospělo do prodloužení, ve kterém rozhodl Lukáš Pulpán. Velmi důležitým momentem byl první plzeňský gól po parádní akci v podání Jakuba Lva.

Plzeňští hokejisté vstoupili do zápasu dobře, ale byli to nakonec oni, kdo první inkasoval. „Dneska byl začátek lepší, soustředili jsme se na to, ale zápas to byl jinak vyrovnaný. Kometa možná byla opticky lepší. Jim se povedlo srovnat na začátku třetí třetiny, pak to bylo takové rozhárané. Oni měli hodně přesilovek, ale zvládli jsme to. V prodloužení se nám dneska zadařilo a máme i druhý bod,“ hodnotí duel útočník Jakub Lev.

Plzeňský forward s číslem 30 po úvodní trefě Komety zařídil vyrovnání. „Bylo to důležité, že jsme dokázali poměrně rychle vyrovnat. Máme nacvičené nějaké akce a když se tam otevřel prostor, tak jsem si tam najel a Káca mě parádně našel. Já už se to snažil jen dobře trefit,“ popisuje svojí gólovou akci.

Indiáni po gólu Dominika Kubalíka z druhé části vedli až do startu posledního dějství. V něm se domácím povedlo rychle srovnat. „Kometa prohrávala a bylo jasné, že do toho půjdu na maximum, bohužel jsme tam udělali chybu u modré čáry a oni to dokázali potrestat,“ přiznává Lev.

V zápase museli Západočeši čelit hned sedmi oslabením, zvládli je však všechny na výbornou. „Oni mají šikovné hráče, nám se snad poprvé v letošní sezóně povedlo ubránit všechny jejich přesilovky, kterých měli hodně. Byla to těžká zkouška,“ uvádí plzeňský střelec.

Dva body z ledu Komety pomohli Plzni ke zlepšení postavení ve vyrovnané tabulce. „Výsledky jsem nesledoval, ale my se musíme soustředit na sebe a co nejvíc bodů,“ hlásí Jakub Lev.