Jeřábek a Kvasnička ve fanshopu

Jakub Jeřábek a David Kvasnička ve fanshopu prodávali permanentky a točili spinnery

Tak to byla opravdová výzva. „Přijďte točit spinner s Kubou Jeřábkem a překonejte jeho čas,“ zval klub HC Škoda Plzeň všechny malé fanoušky! A spinnery se ve středu 21. června odpoledne před fanshopem točily o sto šest. Aby také ne, vždyť ve hře byly skvělé ceny! Dres z Champions League s podpisem a sada tří spinnerů čekaly na první tři nejlepší.

Odchovanec plzeňského hokeje Jakub Jeřábek, který díky své tvrdé práci míří do kanadského klubu Montreal Canadiens, na točení ale moc netrénoval. „Já jsem si to zkoušel jen párkrát, ani jsem o spinneru moc nevěděl. Je to ale dobré, za každé éry je nějaká taková věc. My jsme zase točili bejblejdy,“ usmíval se Kuba, který i na místě potvrdil svůj čas 1:45 minut. Ani osmnáctiletý obránce David Kvasnička si nenechal točení spinneru ujít. A zkusil si to premiérově rovnou se soutěžícími. „Já jsem spinner nikdy netočil, dnes jsem to zkusil poprvé,“ říká David Kvasnička, který si ve fanshopu užíval zájem fanoušků.

I pro desetiletou Denisu Pluhařovou bylo točení spinnerem premiérou. „Já jsem chtěla vyhrát dres pro taťku. Taťka i já chodíme na hokej,“ svěřila se Denisa, která skončila v soutěži na druhém místě s časem 3:30.

Vítězství si odnesl dvanáctiletý Michal Sedlák, točil spinner 4 minuty a 10 vteřin. „Nedávno mi dala spinner kamarádka a já ho od té doby pořád točím,“ říká šťastný výherce a svěřuje se, že spinner brání před paní učitelkou a tajně ho točí pod lavicí. Michal je oproti ostatním už zkušený „točič“ spinnerů. „Doma dělám i triky, házím si ho pod nohou, různě si spinner přehazuju, točím na prstě.“ Dres a sadů spinnerů si odnesl i Martin Černý, který točil spinner před zimním stadionem 3 minuty a 10 vteřin.

Mimo této zábavy se spinnery si mohli fanoušky zakoupit od Jakuba a Davida permanentky na novou sezónu. Premiérově se rozběhl prodej tzv. dělených permanentek. Klub vyhověl požadavkům fanoušků a nově začal prodávat permanentky na první a druhou část sezóny. „Zakoupit lze permanentku do Vánoc, na celkem 16 zápasů, a další na zbývající část sezony tedy na 10 zápasů,“ uvedl ředitel klubu HC Škoda Plzeň Emil Kristek.

Fanshop je pro fanoušky otevřený každý všední den od 9:00 do 15:30, ve středu do 17:00.

FOTOGALERIE ZDE.