Ohlasy NORIMBERK

Je škoda, že jsme o skóre skončili až třetí, mrzelo Jakuba Sysla

Druhý zápas na norimberském Mercedes-Benz Rent Cupu se sice plzeňské Škodovce proti domácímu Thomas Sabo Ice Tigers nepovedl, ale šanci ukázat své umění dostal pod dohledem zkušeného Petra Kadlece i nadějný plzeňský obránce Jakub Sysel.

V druhém zápase na zahraničním turnaji nevyšla Plzni první třetina, v níž indiáni dovolili norimberským Tygrům, aby si vypracovali dvougólový náskok, a dobře se proto nastartovali do utkání. „Nepodařilo se nám chytit začátek zápasu tak dobře jako včera. Soupeř byl o dost aktivnější, vyhrával většinu soubojů a poté, co nám postupně odskočil až na rozdíl tří gólů, jsme se těžko dostávali do zápasu," vysvětloval hlavní příčiny porážky Jakub Sysel, který bojoval na ledě i s o dost hřmotnějšími soupeři. „Norimberk byl nepříjemný z hlediska důrazu u mantinelu a celkově musím říci, že jejich hráči byli rychlí a velcí," popisoval své dojmy devatenáctiletý plzeňský bek

Po porážce 2:5 se proto indiáni museli spokojit s konečnou bronzovou pozicí. „Je škoda, že jsme bohužel skončili o skóre až na posledním třetím místě. Turnaj byl jinak velice dobrý z hlediska organizace, nic nám nechybělo," chválil pořadatele juniorský mistr z uplynulé sezony, jemuž dělal mentora v obranné dvojici velezkušený Petr Kadlec. „S Kácou (Petrem Kadlecem) se mi hrálo výborně, hodně mi to na ledě usnadňoval. Snažil se mi pomáhat. Je to pan hokejista," měl se o koho opřít Jakub Sysel.