Extraligu čeká souboj Kubalíků!

Extraligu čeká souboj Kubalíků!

Po dlouhých osmi letech se do české nejvyšší soutěže vrací Tomáš Kubalík, starší bratr Dominika. Po řadě zahraničních štací zamířil do Jihlavy, kde stráví aktuální sezónu. A první souboj Plzně s extraligovým nováčkem už se blíží!

Tomáš si extraligu poprvé vyzkoušel v plzeňském dresu už v sezóně 2006/2007, kdy byl ještě věkem dorostenec. Naši nejvyšší soutěž opustil po ročníku 2008/2009 s bilancí sedmi bodů (5+2) v 93 zápasech.

Následující sezónu strávil v QMJHL, i nadále pak působil v zámoří. Celkové si připsal 12 startů v NHL, během kterých se dokázal i gólově prosadit. V roce 2013 však zamířil zpět do Evropy, když se domluvil na spolupráci s pražským Lvem, který tehdy působil v KHL.

Před návratem do České republiky stihl ještě angažmá ve finské Liize, německé DEL a opět v KHL, tentokrát ale v týmu Slovanu Bratislava.

Plzeňský odchovanec se nyní dohodl na spolupráci s extraligovým nováčkem z Jihlavy, což pro plzeňské fanoušky znamená především to, že bratrský souboj Dominka s Tomášem uvidí v Home Monitoring Aréně už prvního října!

„Je to moje první velká zkouška v Česku. Když jsem začínal v Plzni, tak jsem byl mladý kluk. Teďka chci ukázat, že na to mám, a budu se snažit hrát co nejlépe,“ sdělil Tomáš webu hcdukla.cz po svém příchodu.

Uvidíme, kdo se po vzájemném zápase bude smát víc!

👌🏼

Příspěvek sdílený Dominik Kubalík (@kubalda18),