Ohlasy ČF1

Začátek zápasu byl z naší strany dobrý, ale musíme tak hrát celou dobu, říká Milan Gulaš

Plzeň - První čtvrtfinálový duel nakonec přepadl na stranu Olomouce, která první výhru v sérii urvala v samostatných nájezdech. Ty rozhodl Zbyněk Irgl, ten se nakonec stal střelcem všech tří gólů Mory. Zápas na tiskové konferenci zhodnotili útočník Milan Gulaš, který se nakonec stihl vrátit do sestavy Škody, a Jakub Kindl, jenž vstřelil druhý gól Západočechů.

Plzeňští fanoušci byli natěšení, když se krátce před duelem dozvěděli, že Milan Gulaš nastoupí na pravém křídle první formace. „Nešlo dnes jen o mě, to vůbec ne, jde o tým, vždycky to tak je. Nájezdy jsme sice nezvládli, nedá se ale nic dělat, jedeme dál, další den bude jiný zápas, který, doufám, že zvládneme,“ věří po prvním nepovedeném mači západočeská 77. Gulaš si v utkání připsal jednu asistence, několik střel, během nájezdů se proti Konrádovi rozjel dvakrát, leč neuspěl ani jednou.

„Je play-off, mnoho kluků je domlácených. Já jsem se snažil, abych byl v rámci možností připravený. Nechtěl jsem na ledě nějak pajdat, aby to vypadalo, že to nejde. Ale během posledních dní to bylo lepší, domluvil jsem se s trenéry a doktory, že do zápasu nastoupím,“ říká ještě ke svému stavu Milan Gulaš, zdravotní patálie však pochopitelně na tiskovce příliš rozvádět nechtěl. Nejproduktivnější hráč základní části TELH byl i přes prohru spokojený s tím, jak indiáni do duelu vstoupili. Ale zároveň upozornil, že dobrý výkon musí předvádět celou dobu: „Začátek byl od nás velice dobrý, trochu nás pak ale srazil jejich gól. Potom jsme se do toho museli zase chvilku dostávat. Tak aktivně ale musíme hrát celou dobu, celý zápas na 100 procent, už je to play-off, kde každý musí odvést maximum.“

Obránce Jakub Kindl vstřelil svůj druhý gól v plzeňském dresu, pěkný pas zpoza branky poslal parádně do horního rohu klece Branislava Konráda. Z jeho slov bylo znát velké odhodlání sérii srovnat: „Nemá cenu mít hlavy dole. Nikdo neříkal, že vyhrajeme 4:0 na zápasy, vůbec se v tomto utkání nesmíme hrabat. Během zápasu jsme hráli dobře, byli jsme lepší, ale nedali jsme góly. Olomouc nakonec ten zápas získala. Nesmíme mít hlavy dole, jak jsem říkal, další den budeme ještě více hladoví!“

Hanáci se v Home Monitoring Aréně vytasili se svou klasickou hrou. Perfektně si plnili defenzivní úkoly, vepředu dokázali z minima vytěžit maximum. „Známe je, nějaký plán jsme si proti nim řekli. Gólů moc nepadá, každý se vrhá do střel, i když šance jsou, tak ale branek není tolik k vidění, jako tomu je v základní části. Zítra se na Olomouc připravíme, nastoupíme na ně a urveme to,“ burcuje Jakub Kindl.

Milan Gulaš si dále uvědomoval, že domácí mohli duel zvrátit v přesilových hrách. Ať už to bylo během dvojnásobné početní výhody v základní hrací době, případně při přesilovce v prodloužení. „Přesilovky rozhodují, v prodloužení při hře pět na pět moc gólů nepadá. Proti Olomouci není lehké se prosadit, je tomu tak i v přesilovkách, hodně nám toho zblokovali. Play-off je ale dlouhé, série je dlouhá, takže doufám, že další den to bude jiný zápas, do kterého vstoupíme o hodně lépe,“ věří plzeňský útočník.