Ohlasy ČF5

Takhle krásnou asistenci na gól mi poslal naposledy Jágr, směje se po postupu Hollweg

První krok splněn! Plzeň v pátém zápase porazila Olomouc 5:0 a postupuje po vítězství 4:1 v sérii do semifinále, nyní čeká na svého soupeře. Do hodnocení utkání i série se pustili Denis Kindl, Miroslav Svoboda a Ryan Hollweg. „V případě porážky by se série ještě mohla strašně moc zkomplikovat. V hlavách jsme byli dobře nastaveni a potvrdili to vítězstvím. Jsme rádi, že už nemusíme zpátky na Moravu,“ hlásí bezprostředně po zápase Denis Kindl.

Škodovka zvládla poslední duel s kohouty na jedničku, za výhrou vykročila rázně už od první minuty: „Úvodní třetina nás hodně uklidnila. Vedli jsme 2:0 a Olomouc už to měla těžké, ještě před našimi fanoušky. Náš výkon se ještě stupňoval a závěr se jen dohrával,“ stručně hodnotí utkání mladší z bratrů Kindlů Denis. Ten se na výhře podílel jednou brankou, když jeho střela z pravého kruhu doplachtila až do sítě: „Možná to trefilo i hokejku obránce a puk zaplaval, možná jsem to netrefil úplně čistě. Každopádně jestli to byla chyba brankáře, tak jsem jenom rád,“ říká s úsměvem.

Poté už nastal čas na hodnocení celé série, která sice podle výsledku 4:1 vypadá jednoznačně, avšak tak to rozhodně nebylo: „První zápas dal Olomouci sebevědomí, že s námi dokáží hrát a vyhrát. My jsme dokázali odpovědět a klíčový duel na 3:1 v sérii jsme zvládli. Nechci říkat, že jsme v něm byli horší, ale domácí byli aktivnější, nás podržel Míra Svoboda a důležitý zápas jsme urvali,“ vrací se útočník s číslem 92 ke čtvrtému zápasu, který Plzeň vyhrála 2:0.

Stejný názor o klíčovém čtvrtém duelu má i gólman Miroslav Svoboda: „Nejtěžší zápas byl ten čtvrtý, v Olomouci jsme vedli 1:0 a na psychiku je to asi nejtěžší. Člověk ví, že nesmí dostat branku,“ hodnotí a dodává: „Po prvním prohraném duelu nebylo místo na paniku. Vyhráli jsme základní část a zůstávali jsme sebevědomí.“ Brankářská jednička Plzně od poslední třetiny třetího zápasu zavřela branku a gól nepustila už 140 minut: „Zlepšili jsme obranu, přestali jsme dostávat laciné góly a kluci mi pomáhali,“ oceňuje práci plzeňských beků Svoboda.

Do hodnocení se pustil i Ryan Hollweg, který se podílel na vítězství v sérii dvěma góly, z toho jeden vsítil právě dnes: „Tak krásný gól jsem dal naposledy, když mi přihrával v Rangers Jarda Jágr. Teď mi skvěle poslal puk Míra Preisinger, byl jsem na dobrém místě, střela sedla a jsem moc rád, že jsem pomohl týmu brankou,“ říká spokojeně americký tvrďák, který si rovněž myslí, že může svému týmu pomoci ve vyřazovacích bojích ještě více než normálně: „Můj styl hokeje sedí na play-off a myslím si, že výkony směrem k této fázi soutěže stoupají.“

Zarostlý útočník poté ocenil i sílu soupeře: „Byla to hodně těžká série, náročná. Možná to tak nevypadalo, ale hrálo se i hodně do těla. Rozdal jsem spoustu hitů, ale také spoustu obdržel,“ poznamenává Hollweg a hned dodává: „Neudělali nám to jednoduché. Kromě dneška rozhodoval vždy jediný gól. Proti týmu jako Olomouc je série ohromně obtížná. Hrají defenzivně a někdy je frustrující, když se nedaří vstřelit branku,“ hodnotí sérii plzeňský oblíbenec fanoušků.

Nyní už je však čtvrtfinále za plzeňským týmem a na řadu přichází další kolo, soupeř zatím není znám. Indiáni dokázali vyhrát už v pěti zápasech a teď mají více než týden na to, aby nabrali nové síly, první semifinálový duel se hraje příští sobotu v Home Monitoring Aréně: „Máme před sebou docela dlouhou přestávku, teď dva dny na relaxaci, potrénujeme, připravíme se. Je skvělé, že jsme to zvládli už v pěti duelech a ušetřili jsme síly,“ s úsměvem na rtech říká křídlo třetího plzeňského útoku Kindl.

Právě Denis Kindl ještě popřemýšlel nad stylem Olomouce v porovnání s ostatními soupeři, kteří mohou potkat Škodovku v dalších bojích. „Olomouc nehrála vůbec špatně. Není to jen defenzivní styl. Mají trochu jiný systém, nemají třeba tak kvalitní hráče do útoku, ale všechno to kompenzují propracovanou taktikou,“ oceňuje Kindl a vzápětí hodnotí i ostatní týmy: „Pardubice to hrají možná trochu podobně, Liberec je hodně ofenzivní, Hradec má skvělou obranu, s Brnem je to nahoru, dolu. Vybírat si nemůžeme, ale myslím, že se nemáme koho bát, se všemi soupeři jsme odehráli kvalitní utkání.“ věří hráč Škodovky s číslem 92. Brankář Miroslav Svoboda na závěr dodává: „Série s Olomoucí je pryč a musíme se připravit na dalšího soupeře, ať už to bude Brno, Liberec, nebo Pardubice.“