Ohlasy 9. kolo

Chyba moc mrzí, je to veliká škoda, říká po prohře v Olomouci Dominik Frodl

Olomouc - Indiáni teprve podruhé v probíhajícím ročníku TELH vyšli bodově zcela naprázdno. Nad jejich síly byla Olomouc, jež na domácím ledě vyhrála 3:1.

Mora v první části duelu využila početní výhodu, ve druhé vstřelila vítězný gól, ve třetí si náskok hlídala. „Oni už v první třetině využili přesilovku, dali rychle gól, potom ožili. Po druhém gólu jsme nějak třetinu přežili, ve třetí části jsme na ně chtěli vlétnout, vyrovnat. Dali jsme tyčku, ale bohužel to tam nespadlo. Byl to opravdu vyrovnaný zápas,“ myslí si gólman Dominik Frodl.

Druhou trefu vstřelil Olomoučtí po špatné rozehrávce plzeňské defenzivy. Frodl viděl inkriminovaný moment takto: „Samozřejmě to mrzí, špatně jsem puk rozehrál. Trenéři po nás gólmanech chtějí, abychom hráli aktivně. V téhle situaci uvázla komunikace, potom ta chyba je vidět o to víc, když z toho padl gól, navíc vítězný. Je to velká škoda, mrzí to moc.“

Proti houževnatě hrající Olomouci bylo nesmírně těžké skórovat, ve třetí třetině už indiáni na vyrovnání nedosáhli. „Všichni vědí, že se Olomouc za stavu 2:1 nebude hnát moc dopředu, to vlastně asi žádný jiný tým. Mají dobrého gólmana a obranu, víceméně nás pak nepustili do žádných vyložených šancí, jen jsme čekali, jestli tam propadne nějaká střela od modré čáry. To se nepovedlo, proto jsme prohráli,“ uzavírá Dominik Frodl.