Ohlasy 11. kolo

Splnili jsme všechno, co jsme si řekli, říká po výhře v Třinci Milan Gulaš

Plzeň - Indiáni dokázali uspět na třineckém ledě za tři body. Domácí Oceláři se po nepovedeném vstupu do extraligy v posledních duelech zvedali, Západočeši však v utkání předvedli zodpovědný výkon, který jim přinesl úspěch. S precizně odvedenou prací byl spokojen i kapitán Plzně Milan Gulaš.

Vyhrát v dalekém Třinci, navíc za tři body, to se vždy považuje za velký úspěch. Modrobílí k úspěchu vykročili díky trefám beků, když se v první třetině trefil poprvé v sezoně Peter Čerešňák, ve druhé části na něj navázal i Jakub Kindl. Prvních čtyřicet minut hry hostující tým zvládal skvěle, Oceláře prakticky nepouštěl do velkých šancí, i když měli domácí k dispozici pět přesilovek. „Myslím si, že to byl náš letošní nejlepší venkovní zápas. Náš výkon byl dnes opravdu perfektní! Splnili jsme všechno, co jsme si řekli, hráli jsme výborně v oslabení,“ chválí Milan Gulaš.

A ani ve třetí části se výkon Plzně nezhoršil, ba naopak i přes snížení z hole Krajíčka se indiáni dál hnali za výhrou. „Z naší strany bylo utkání od začátku do konce odehrané tak, jak si představujeme," oznámil plzeňský kapitán. On sám si připsal asistenci u vítězného gólu, dvě přihrávky si v duelu připsal jeho parťák z prvního útoku Václav Nedorost, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem Škody.

Plzeňští se dokázali prosadit dvakrát v přesilové hře. „Naše přesilovky na začátku sezony nebyly optimální, v posledních zápasech se to otočilo a dáváme góly. Dnes jsme dokázali zužitkovat všechno, co nám bylo nabídnuto," potěšeně říká Milan Gulaš. Zmiňovaný vítězný zásah si připsal Ondřej Kratěna. Indiáni uzamkli svého soka během přesilovky pět na tři, tu sice ještě nevyužili, ale pokračující výhoda pět na čtyři už úspěšná byla, právě díky parádní bombě Kratěny. Kapitán Gulaš na závěr připomíná, že přesilovkové góly byly nesmírně důležité, ale ke třem bodům pomohl výkon všech plzeňských hráčů na ledě: „Nejenom to nám vyhrálo zápas, ale když si v takovém utkání pomůžete gólem v přesilovce, tak je to vždycky vzpruha.“