Ohlasy 21. kolo

Je skvělé, že jsme utkání s Mladou Boleslaví zvládli, pochvaluje si Nick Jones

Indiáni ukořistili velecenné tři body na ledě Mladé Boleslavi a dokázali odrazit útok Středočechů na desátou pozici v tabulce. Velkou měrou se pod výhru podepsal bezchybný výkon Dominika Frodla a také jediný střelec zápasu Nick Jones.

Vyhrávat na 1:0 by málokdo čekal od letošního výběru indiánů. Ti nebyli, jak je u nich zvykem, od prvních momentů aktivnější než soupeř, ba naopak. První dvě třetiny podle hodnocení asistenta trenéra Jiřího Hanzlíka patřily domácím. Ale do kabin se pokaždé odešlo za bezbrankového stavu. „Oba týmy výborně blokovaly střely, a když nějaký pokus prošel na gólmany, ti všechno pochytali. V extralize není úplně jednoduché střílet hodně gólů, a to se dneska potvrdilo,“ vyprávěl po utkání Nick Jones.

Byl to právě vysoký Severoameričan, který rozhodl v samotném závěru přesilovky, když se psala 45. minuta. „Petr Straka velice dobře zavezl kotouč do pásma a jel s ním na bránu. Já jsem jen následoval směr hry, puk se ke mně odrazil a mně se povedlo jej doklepnout do sítě,“ popisoval. „Utkání připomínalo duel play-off. Všechny souboje byly velice těsné, hodně se bruslilo a dohrávalo u mantinelů. Je skvělé, že jsme z něho odešli vítězně!“

Proti Mladé Boleslavi se Nicku Jonesovi vyloženě daří. Ve druhém utkání v sezóně Bruslařům vstřelil druhou branku. „Vidíte to… ani nevím, čím to je. Škoda, že s Mladou Boleslaví nehrajeme častěji,“ uzavřel s nadsázkou a velkým úsměvem.