CHL: Ohlasy ČF2

Od prvního střídání až do posledního nájezdu jsme chtěli víc, říká po postupu do semifinále CHL Jakub Kindl

Plzeň - Home Monitoring Aréna zase jednou zažila naprosto fantastický večer! Odvetný souboj proti Skellefteå AIK byl skvostnou reklamou na hokej, navíc s vítěznou tečkou pro indiány. Postup do dalších bojů okomentovali hrdinové zápasu Jakub Kindl, Dominik Frodl a Jan Kovář.

Když hostující Alvarez dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby vstřelil vedoucí gól švédského týmu, kdekdo si mohl myslet, že úchvatná jízda Plzně CHL skončí. S tím se ale rozhodně nesmířil bek Jakub Kindl, který svou bombou poslal duel do prodloužení: „Milan Gulaš mi tam krásně nahrál, chvilku předtím jsem měl úplně stejnou střelu, ale netrefil jsem bránu. Pak mi to Guli přihrál znova, jejich gólman vůbec nic neviděl, myslím, že Honza Kovář před ním skvěle clonil. Stačilo už jen trefit bránu.“

Obrovskou zásluhu na postupu má gólman Dominik Frodl, jenž v odvetném utkání předvedl řadu naprosto famózních zákonů. Zaskvěl se i při nájezdech, během kterých kryl tři ze čtyř pokusů. „Zápas jsem si strašně moc užil! Měli jsme vidinu, že můžeme postoupit do semifinále, což se povedlo, je to obrovský úspěch. Už kvůli lidem, kteří byli opět naprosto fantastičtí. Myslím si, že i díky nim jsme utkání zvládli,“ prohlásil brankář Škodovky.

Vítězný gól si v samostatných nájezdech připsal útočník Jan Kovář: „Myslím si, že nám sebevědomí dodala výhra v Litvínově, kde jsem také vyhráli po nájezdech." Kromě něj se parádně trefili i Petr Kodýtek a Milan Gulaš, Ondřej Kratěna, který neuspěl se svou klasickou kličkou, radil u střídačky, aby jeho parťáci stříleli. A povedlo se naprosto úžasně!

Kovář se vrací ještě k celému zápasu, ve kterém potkal i některé bývalý protihráče: „Byl to dobrý hokej, hodně o bruslení. Mají hodně šikovné kluky, některé i znám, hrál jsem proti nim. Na konci už nebylo zbytí, museli jsme to napálit do pásma, abychom odvolali gólmana. Kuba Kindl to pak naštěstí trefil a vyrovnali jsme.“

Právě Jakub Kindl byl po utkání velice pyšný na celý kolektiv: „Téhle výhry si neskutečně vážím. Všichni viděli, že proti nám stál neskutečně silný tým, do ničeho nás nepouštěli, my také ne, odmakali jsme celých šedesát minut. Táhli jsme za jeden provaz. Kvůli fanouškům, kteří přišli, jsme chtěli moc postoupit, což se povedlo. Od prvního střídání až do posledního nájezdu jsme chtěli víc.“ Indiáni opravdu v duelu nevypustili jediný souboj, bojovali až do konce, což nakonec přineslo ovoce.

A jak plzeňský bek s číslem 4 prožíval samostatné nájezdy? „Nájezdy jsou loterie. Na střídačce jen držíte palce, aby to vyšlo. Dominik Frodl zachytal neskutečně, Petr Kodýtek to střelou načal, Honza Kovář uklidnil a Milan Gulaš dokončil – jsem za to strašně rád, tuhle výhru si dávám opravdu vysoko. Strašně už se těšíme na semifinále,“ říká Jakub Kindl. V něm se Škodovka utká s týmem Frölunda Indians!