Ohlasy ČF4

Byl to obrovský boj, ale týmovostí jsme to uhráli, těší Václava Nedorosta

Po nepříjemné prohře v prodloužení ve třetím utkání série se na olomouckém stadionu hrál nový zápas, čtvrté klání těchto soupeřů v play-off zvládli po výsledku 3:2 lépe hokejisté Škody. Zápas zhodnotili útočníci Václav Nedorost a Petr Straka.

Škodováci do čtvrtého čtvrtfinálového klání vstoupili s vidinou vyrovnání série, za kterou si od počátku úvodní části šli, na ledě hýřili aktivitou, ale stále a stále naráželi na těžko prostupnou obranu Mory. Mnoho střel Plzeňských od modré čáry ani nemusel gólman Konrád řešit, protože je zblokovali beci před ním. Západočechy to však nenalomilo a i nadále si šli za svým. „Myslím si, že jsme měli parádní vstup do utkání, jak jsme si řekli, že budeme hrát, tak to i bylo. Hrát aktivně, makat, srážet se, dohrávat souboje, hodně střílet… To vše se nám povedlo. Olomouc jsme v první třetině k ničemu moc nepustili, ale škoda, že jsme nedali gól,“ říká útočník Václav Nedorost.

Pořádně se chytit chtěl i forvard Petr Straka, který toužil s celou svou lajnou rafanů v důležitém utkání zabodovat. A to se povedlo, Straka vstřelil výstavní ranou švihem parádní a hlavně důležitý gól na 2:0. Na rozhovoru po konci duelu na něm byla znát náročnost klání: „Zápas byl náročný hodně, jako ty duely předtím. Něco jsme si k tomu řekli, věděli jsme, že v některých věcech jsme měli rezervy. Do utkání jsme šli s tím, že to musíme urvat. To navíc, co jsme potřebovali, tam bylo, díky tomu jsme vyhráli.“

Václava Nedorosta trochu mrzelo prostřední dějství, ve které zase po ledě létala Mora, ale vstřeleného gólů se nedočkala. „Ve druhé třetině na nás zase vlétli oni, bylo to naopak, pak se to zase hodně vyrovnalo. Ve třetí třetině jsme využili přesilovku, to je hodně důležité. Pak to byl obrovský boj, ale týmovostí jsme to uhráli,“ těší Nedorosta, který si zatím v probíhajícím play-off připsal celkem čtyři body za dva góly a dvě asistence.

Do vedení poslal Plzeňany po skrumáži v početní výhodě Conor Allen, jak už zmínil Václav Nedorost. Právě důraz do branky a ochota přijmout na brankovišti nějakou tu ránu navíc přispěla k vedoucímu gólu Škody. „V hokeji je obecně první gól strašně důležitý. Je jedno, proti komu se hraje, ale víme, že obzvlášť proti Olomouci to je pak jednodušší, protože mají hru postavenou na obraně. Kdybychom dostali první góly my, bylo by strašně těžké to otáčet,“ ví Petr Straka.

Stav čtvrtfinálové série je tedy vyrovnaný na 2:2. Už v úterý se oba týmy opět sejdou v Plzni, kde budou chtít domácí navázat na výhru a znovu se dostat do vedení. „Stěžejní bude aktivita, bruslení, to, čím se snažíme prezentovat celou sezónu. Máme fantastické diváky, domácí prostředí pro nás bude hrát. Vlítneme na ně, pak věřím, že dáme nějaké góly, udržíme to a urveme na naši stranu,“ burcuje a uzavírá zkušený útočník Václav Nedorost, který se před čtvrtým zápasem série posunul do první formace Plzně.