Ohlasy SF2

Petr Straka #23: Je to skvělý výsledek a jedeme dál!

Plzeň - Indiáni se vracejí z dalekého Třince se dvěma výhrami a další duely semifinále odehrají na svém ledě v neděli a pondělí. Po včerejším vítězství 4:1 dnes uspěli těsně - 3:2. "Oni také více přidali. Mají velkou ofenzivní sílu, my o tom víme a musíme to respektovat," popisuje forvard Petr Straka.

Petře, asi malé překvapení, že?
My jsme chtěli vyhrát oba zápasy. To, že jsme vyhráli již včera, neznamená, že dnes už jsme nechtěli. Je to pro nás samozřejmě skvělý výsledek, ale nad plán to není.   

Povedly se vám vstupy do obou zápasů, ale dnes jste hráli více odzadu, je to tak?
Oni také více přidali. Mají velkou ofenzivní sílu, my o tom víme a musíme to respektovat. Od toho se to trošku odvíjelo. Myslím si, že vstup měli také výborný, hrálo se ve velkém tempu. Bylo důležité, že nám se povedlo využít dvě přesilovky a jim ne – to rozhodlo.

Oba góly byly krásné, první jste navíc sám vybojoval…
Vybojoval... Spíše šikovně ztratil (smích). Já dostal puk do rozjezdu, neměl jsem komu nahrát, tak jsem se snažil zavézt ho co nejdál a poslat ho do strany po mantinelu. Jenže oni mě hrozně rychle zavřeli a navíc mi do rozehrávky strčili hokejku. Takže to vyjelo více, než jsem chtěl. Ale naštěstí za mnou byl Václav Nedorost, který to rozdal dál. Pak už tam byli kluci, kteří hrají trošku na jiné úrovni (smích).

Podobně jste ale akci založil i včera…
Ano, jen jsem čekal, co se stane (úsměv). Všichni jsme viděli, co umí. My to vnímáme každý den na tréninku. Tam by to ještě ve včerejší situaci byl schopný Kovy vrátit Milanovi do prázdné. Díky Bohu za to, jak to ale včera i dnes zakončili. A jedeme dál!

Je to zatím velký rozdíl v přesilových hrách?
Asi ano. Včera i dnes jsme v nich udeřili vícekrát a v play-off je hokej vždycky strašně vyrovnaný. Tyto drobnosti pak rozhodují. Na nás nyní je, abychom udělali vše pro to, aby to tak zůstalo.

Navíc se vám poměrně dobře daří napadat rozehrávku Třince již v jejím počátku…
My se to takto snažíme hrát celou sezónu a chceme v tom pokračovat i proti Ocelářům.  V základní části nám to vycházelo, ale musíme být opatrní, abychom to nepřeháněli a nepropadali jsme. Protože oni mají hrozně šikovné útočníky, kteří by si v přečíslení poradili. Řekl bych, že je to z naší strany takové kontrolované riziko.

Pomohla vám paradoxně dlouhá série s Olomoucí?
Myslím, že ano. Bylo to strašně těžké a doteď si podle mě spousta lidí neuvědomuje, jaký hráli kohouti výborný hokej. Občas slyším, že to bylo kvůli nám na sedm zápasů, že jsme to neukončili dříve. Ale oni hráli fantasticky a my z toho nyní můžeme pouze těžit.

Jak si vyřazovací boje užíváte vy osobně?
Strašně moc. Já se na to opravu hodně těšil. Play-off jsem hrál naposledy v juniorce, takže už je to nějaká doba - snad sedm, osm let. Už tenkrát jsem se dokázal vyhecovat a hrát o trochu lépe ještě. Tak to má asi každý. Kvůli takovýmto zápasům se hokej hraje. Rok se pracuje, aby pak přišel vrchol sezóny a tam se vše pokusit zúročit.

Jak byste semifinále porovnal s barážovými boji před rokem?
To je úplně něco jiného.  Play-off je radost hrát. Být v baráži je neskutečný stres, na všech lidech to vidíte, i když se ten den nehraje. Tady převažuje radost z hokeje a krásný pocit, že i u toho mohu být. 

Děkuji za rozhovor, přeji hodně štěstí do dalších bojů!