Ohlasy PRI4

Děkuju klukům za výborné přihrávky, říká střelec hattricku Petr Eret

Závěrečný díl přípravných zápasů obstaral duel v Klatovech. Indiáni druholigovému soupeři nasázeli celkem 11 branek, mezi úspěšnými střelci se objevili i plzeňští mladíci. Petr Eret si dokonce připsal tři góly, jednou se prosadil také bek Michal Houdek, s těmito borci vám přinášíme pozápasové ohlasy. Úvodní foto: Milan Kilián, Deník.

Skóre na klatovském stadionu u kolonky s plzeňským týmem rychle naskakovalo, indiáni do utkání vstoupili velice koncentrovaně. To jim vydrželo po celých šedesát minut, za což tým chválil i Jiří Hanzlík. Petr Eret prozrazuje, že to byl hlavní apel trenérů před startem zápasu, pro mladého forvarda to bylo navíc znásobeno při snaze ukázat se v co nejlepším světle: „Koncentraci jsem udržel, protože bojuji o pozici v týmu, jsem na hraně sestavy. Před zápasem jsme si říkali, že se musíme celé utkání soustředit. Začátek jsme měli dobrý, nic jsme nepodcenili, takže se nám to povedlo.“ Eret se nakonec ukázal ve světle nejzářivějším, proti Klatovům si připsal hned tři góly!

Jak jeho trefy vlastně padly? Petr Eret podává přesný popis: „První byl při přesilovce, odrazilo se to ke mně – dorážka. Druhý mi připravil Kuba Pour, mezi kruhy jsem vystřelil z voleje. Třetí jsem dal zase při přesilovce, Luboš Rob mi to hodil na střed, dával jsem puk do prázdné brány. Góly šly pak samy, děkuju klukům za výborné přihrávky.“ Důležité je ale být ve správné chvíli na správném místě, což Petr Eret v Klatovech dokázal.

Jeden z jedenácti gólů si připsal i devatenáctiletý obránce Michal Houdek. Pro něj to byla premiérová branka v plzeňském áčku, mladíci se během přípravy předvedli parádně. „Dostal jsem přihrávku od Petera Čerešňáka a podíval jsem se na bránu, pak jsem tam pustil co největší ránu golfákem. O ceně za první gól asi budu trochu smlouvat, abych nemusel něco prodávat,“ směje se Houdek. Petra Ereta příspěvek do kasy - navíc za hattrick - také asi nemine: „Už se objevily náznaky, že něco padne, doufám, že to bude jen něco malého.“

Zápasy proti partnerským Klatovům patří ke stálicím letních příprav. Pro všechny přítomné se vždy jedná o hodně specifické duely. Pro Michala Houdka ještě o něco více, jak sám objasňuje: „Už minulý rok jsem se takového přípraváku zúčastnil, ale to jsem hrál za Klatovy. Teď se role otočily, nastoupil jsem proti klukům, se kterými jsem odehrál skoro celou minulou sezónu. Takže utkání pro mě bylo speciální.“ Mladý bek rychle svou odpověď ještě doplní. „Ale speciální je pro mě vlastně každý zápas s áčkem. Je to úžasná zkušenost, zahrát si s takovými spoluhráči. I vůbec s nimi trénovat,“ říká Houdek.

Podobně mluvil po zápase i Petr Eret: „Všichni máme v Klatovech spoustu kamarádů, byl to dobrý zážitek. I utkání, místo bylo dokonce trochu vyhrocený. Padlo hodně gólů, takže i pro fanoušky, myslím si, to bylo povedené.“ Mladí hokejisté, kteří se probojují do prvního týmu Škodovky, si musí chvíli zvykat na tvrdé tréninkové dávky. Ale i ty Michal Houdek rád překousne kvůli šanci v plzeňském áčku: „Každého dne v týmu si vážím, ať už jde třeba i o kondiční trénink, kluci to vždycky dokážou odlehčit. O srandu je postaráno, do kabiny a na tréninky se vždycky absolutně těším.“