Ohlasy 6. kolo

Zápas byl vyrovnaný, ale nedokázali jsme proměňovat šance, mrzí Petra Straku

Po výhře v Karlových Varech se indiáni přesunuli na domácí led, kde po vyrovnaném duelu nakonec nedokázali proti Bruslařům z Mladé Boleslavi bodovat. Prohru okomentovali na tiskové konferenci Petr Straka a Peter Čerešňák.

U Petra Straky po utkání nevládla nejlepší nálada, což je pochopitelné: „Hodnocení veselé není, když se prohrálo. Zápas byl vyrovnaný, měli jsme v něm dobré věci, ale nedokázali jsme si se šancemi poradit. Ve třetí třetině soupeř odskočil a pak se jim dobře dařil plán, když do konce zápasu bránili a výsledek udrželi,“ myslí si plzeňský forvard. On i jeho spoluhráči z útoku si vypracovali opravdu několik tutovek, například Jana Eberleho vychytal hostující gólman Růžička hned dvakrát.

Indiáni se nakonec trefili jen jedou, a sice díky dorážce Milana Gulaše, leč číslovka u plzeňského týmu v kolonce branek mohla být vyšší. „Rozhodla efektivita. Měli jsme dost šancí, ale brankář jim dobře zachytal. Když jsem prohrávali o dva góly, šli jsme na riziko, ale bohužel se nám nepodařilo dát nějaký kontaktní gól. A pak jsem ještě jeden inkasovali do prázdné brány,“ sesumíroval mnohdy i smolný průběh zápasu Peter Čerešňák.

Byl jedním z hlavních momentů prohry to, že Bruslaři dokázali ihned po vedoucí brance Plzně vyrovnat díky Skalickému „To byla škoda, že jsme vedení neudrželi delší dobu, ale stále to bylo 1:1, zápas nebyl vůbec ztracený. Dalo se s tím rozhodně ještě něco dělat, času bylo hodně. Do budoucna si na to musíme dát pozor,“ upozorňuje Čerešňák.

Hlavním strůjcem vítězství Mladoboleslavských byl gólman hostí Jan Růžička, který se zaskvěl hned několikrát. Hlavně v závěrů druhé třetiny předváděl proti tlaku Plzně někdy až neuvěřitelné zákroky. „V podobných situacích je to taková rychlost, že člověk úplně nepřemýšlí, ani nechce třeba mířit, hlavně to rychle vypálit co nejrychleji na bránu. Proto se nám to někdy nedařilo poslat pod víko nebo razantněji do brány, z toho důvodu se gólmanovi dařilo střely chytat. Ale abychom mysleli na to, že má gólman zrovna dobrý den, to ne,“ prozrazuje Petr Straka.

Po první venkovní výhře tak pro Plzeňské přišla i první domácí prohra v probíhajícím extraligovém ročníku. „Škoda bodů, mohli jsme mít úspěšný víkend. Nemyslím si, že jsme hráli špatně, ale neproměňovali jsme šanci, které jsme si vytvořili. A měli jsme jich hodně,“ konstatuje na závěr obránce Peter Čerešňák.