Ohlasy 45. kolo

Dnešní zápas musíme hodit za hlavu a dobře se připravit na Olomouc, hlásí Petr Kodýtek

Indiáni si na své konto připsali další venkovní nezdar, na ledě Mladé Boleslavi Škodovka prohrála v poměru 1:3, kvůli čemuž přišla o průběžné druhé místo v tabulce. Zápas okomentoval útočník Petr Kodýtek.

Jak moc velké rozdíly mezi oběma týmy byly během zápasu k vidění? Domácí se znovu vytasili s již pověstným rychlým a aktivním bruslením, indiáni v duelu bojovali, ale nakonec se nezadařilo. „Při hře pět na pět jsem udělal chybu, neobsadil jsem hráče. To byl ten rozdíl. Ve druhé třetině jsme měli nějaké šance, já a Mertlík, ale bohužel jsme je neproměnili. Jinak si myslím, že to byl víceméně vyrovnaný zápas, škoda pro nás, že to dopadlo takhle,“ prohlásil upřímně Petr Kodýtek.

Petr Straka v pozápasovém rozhovoru řekl, že mač zapadal do kategorie ve vyřazovacích bojích, s čímž souhlasil i jeho jmenovec Kodýtek: „Určitě, v utkání bylo asi všechno. Hrálo se nahoru a dolů, na obou stranách byly šance, ale Boleslav je dokázala lépe proměnit. Myslím si, že následující zápasy nebudou jiné, budou směřovat do stylu play-off.“

Častokrát opakované téma přišlo na přetřes i po prohře v Mladé Boleslavi. Čím to je, že se Západočechům v posledních kolech tak málo daří na stadionech soupeřů? „Těžko říct. Doma jsme asi jistější, i když jsme například prohráli s Hradcem, a to jsme byli v Plzni. Dnes v Boleslavi jsme podle mě neodehráli tak špatné utkání, ale soupeř byl šťastnější a dal o gól navíc. Pak ještě jeden do prázdné brány,“ říká Kodýtek.

Již v nedělní podvečer rozehrají indiáni další duel, na domácím ledě uzavřou víkendový dvojboj zápas proti nepříjemné Olomouci. „Teď je důležité dnešní zápas hodit za hlavu, říkal nám to i trenér. Do půlnoci to nějak dořešit v hlavě, ale zítra je další zápas. Musíme pořádně zregenerovat a dobře se na Olomouc připravit,“ velí Petr Kodýtek.