Rozhovor Rob, Čihák

Bude příjemné, když se na kostce objeví vzkazy od fanoušků, říká Luboš Rob před duelem s Litvínovem

Podruhé během šesti dní se indiáni postaví v extraligovém duelu litvínovské Vervě. Po sobotní výhře Plzně, která si ze severu Čech odvezla výhru 4:1, se oba týmy střetnou v odvetě na ledě LOGSPEED CZ Arény. Utkání vyhlížejí útočník Luboš Rob a hlavní trenér Ladislav Čihák.

Oba dva zmiňovaní členové týmu Škody se nedomnívají, že by na modrobílé během střetnutí čekalo lehké pořízení. Hostující Litvínov do Plzně přijede posilněn o cennou výhru z posledního extraligového kola. „Očekávám podobné utkání jako v sobotu. V současné době, když se hraje bez diváků, tak není moc velký rozdíl, jestli hrajeme doma nebo venku. Litvínov naposledy vyhrál v Brně, budou mít asi větší sebevědomí, takže si myslím, že to bude těžký zápas,“ hlásí forvard Luboš Rob. Podobný pohled přidává také Ladislav Čihák, hlavní kouč Plzně: „Psychicky se určitě zvedli, povedl se jim zápas na Kometě. Musím říct, že naše vítězství v Litvínově se nerodilo jednoduše. Teď se bude soupeři lépe dýchat, budou chtít na výhru z Brna navázat. My hrajeme doma, takže do utkání vložíme maximum, připravíme se a budeme chtít vyhrát.“

V často se měnícím rozvrhu probíhající extraligové sezóny, zvláště v nabitém programu týmů po restartu soutěže, se hokejisté i ostatní členové mužstev musejí vypořádávat s tím, že se může stát, že se kluby proti sobě postaví v krátkém časovém úseku vícekrát. Jako je tomu v tomto případě, když na Plzeň znovu čeká Litvínov. Ladislav Čihák si s tímto faktem ale hlavu neláme: „V této sezóně nemůže člověka už nic překvapit. Je to jinačí v tom, že si připomene jen pár věcí, které soupeř ve hře má. Nemyslím si, že by to vadilo nebo to byla výhoda, prostě na nás teď znovu opět vyšel Litvínov. Nebude to nic závratného.“

Indiány i nadále může hřát jiný fakt. Také do odvety proti Vervě půjdou z elitní pozice v extraligové tabulce, Západočechům stále patří nejvyšší příčka. „Je samozřejmě příjemné, že jsme na prvním místě, ale tolik to zase nevnímáme. Víme, že tabulka je neúplná, přesto budeme chtít na čele zůstat co nejdéle. Podcenění z naší strany určitě nehrozí, extraliga je vyrovnaná, každý může porazit každého,“ upozorňuje Luboš Rob s tím, že modrobílí neponechají proti Litvínovu nic náhodě. Jeho slova doplňuje i trenér Čihák. „Pořád jsme na začátku sezóny, první měsíc může být tým na čele tabulky, ve druhém se propadne třeba na sedmé místo, ve třetí už může být dole. My jdeme opravdu zápas od zápasu. Na trénincích vidím, že kluci makají o to víc s vědomím, že jsme na prvním místě. Váží si toho a uvědomují si, že nechtějí nic podcenit, vidím, že dělají i věci navíc. Přesně tak by měla práce vypadat," chválí své svěřence šéf plzeňské střídačky.

Hlavní kouč Ladislav Čihák zdůrazňuje i situace, na kterých musíme indiáni během duelu zapracovat: „Musíme zlepšit hru s pukem. Zápas v Litvínově jsme vyhráli, nebylo to samozřejmě ideální, ale na druhou stranu se zase dlouho nehrálo. V posledním utkání proti Pardubicím jsme hráli zase o ten jeden stupínek lépe. Nyní znovu proti Litvínovu opět očekáváme, že naše hra bude zase o level lepší. Že budeme silnější v několika atributech, jako jsou například vhazování, střelba a hra v obranném pásmu.“ Ke statistikám týmu - indiáni zatím bodovali ve všech odehraných extraligových zápasech v probíhající sezóně, za osm utkání nasázeli už 36 gólů, sami pak inkasovali 20 branek.

Hráči si i nadále musejí během duelů stále zvykat na zcela prázdné tribuny, které na ně během zápasů budou čekat asi ještě dlouhou dobu. „Máme za sebou dva zápasy komplet bez diváků – je to určitě jiné v tom, že hlavně doma nám chybí opravdu hodně, venku to, myslím, až tolik nevnímáme. Chybějící domácí podpora je znát, uvidíme, jak to bude vypadat v dalších zápasech. Jak moc nám to bude chybět, pokud budeme prohrávat,“ říká útočník Rob. V pátečním utkání proti Vervě na indiány budou čekat vzkazy od věrných fanoušků, které budou promítány na kostce. Alespoň tak budou hráči s příznivci během zápasu spojeni. „Na kostku se dívám. Bude hodně příjemné, když se na ní budou objevovat vzkazy od fanoušků. Hodně si vážíme toho, že si s tím dají práci! Alespoň tak budeme cítit jejich podporu na dálku, budeme rádi, když vzkazů uvidíme co nejvíc,“ těší Luboše Roba.

Přidejte se k Škodovácí a pošlete svůj vzkaz do naší kabiny! Zasílejte texty a fotky, my je zpracujeme a při dalším...

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne Úterý 10. listopadu 2020