Ohlasy 47. kolo

Kometa byla hratelný soupeř, nicméně bez gólu se dá těžko vyhrát, říká Martin Dočekal

Kometa Brno i podruhé v sezóně dokázala vyhrát na západě Čech. V prosinci zvládli duel v poměru 2:1, dnes jim na tři body stačila jediná branka. Zápas ovlivnila dvě plzeňská vyloučení, Petr Straka a Sebastián Malát obdrželi trest na pět minut plus do konce utkání.

Martin Dočekal a Kometa Brno? To byla dlouhá léta dvojice co patřila k sobě. Nyní už je ovšem všechno jinak, přes Spartu a Vítkovice skončil Dočekal v Plzni a jak sám hráč přiznává, zápasy proti brněnskému celku ho nechají klidným. „Možná tyhle utkání vnímám více před zápasem, ale jakmile se hodí úvodní buly, tak do toho jdu naplno a chci vyhrát,“ říká Martin Dočekal.

Bohužel dnes duel neprobíhal podle plzeňských not. Plzeň opět hrála hodně v oslabení a nakonec se v zápase ani jednou neprosadila. Jak viděl samotný duel hráč čtvrtého útoku? „Zápas se mi nehodnotí vůbec dobře, protože jsme prohráli o jediný gól. Kometa byla hratelný soupeř, nicméně bez gólu se dá těžko vyhrát. Druhá věc byla naše dlouhá oslabení, což bere straně moc sil. Navíc dva hráči museli do kabin a my v závěru už neměli síly to srovnat.

Aktuálně černá série bez bodu už trvá čtyři zápasy. Jak z cesty ven? Na to má plzeňský útočník jasnou odpověď. „Musíme začít vyhrávat a začít od znova. Základem je poctivě trénovat, v zápase nic nevypustit, dohrávat hráče, nebýt vylučovaní a útočníci aby dávali góly. Obrana pracuje dobře, ale v útoku se nyní trápíme,“ hlásí třebíčský rodák.

Škodovka po dvou třetinách prohrávala o jediný gól, leč Kometa v poslední periodě vše ubránila, zvládla i závěrečnou domácí hru bez brankáře. „Tohle oni umí. Jakmile Brno vede, tak v pěti zavřou střední pásmo. Jednoduché puky vyhazují do středního pásma a soupeř musí to samé pořád dokola. Zkušeně si to pohlídali.

Základní část pomalu směřuje do finále, jaký je nyní cíl Plzeňanů pro zbytek sezóny? „Chtěli bychom se dostat do první čtyřky, ale tyhle prohry nám situaci zkomplikovaly. Jak vždycky ale říkal v Brně Martin Erat. Pravá sezóna začíná až v polovině března a tam se ukáže, kdo na co má,“ říká závěrem Martin Dočekal. „