Rozhodnutí DK ELH

Rozhodnutí DK ELH – David Jiříček

Disciplinární komise ELH ve složení předseda Viktor Ujčík, členové Leoš Čermák, Tomáš Jelínek, Petr Kadlec a Libor Procházka se zabývala žádostí klubu HC Škoda Plzeň o prominutí zbytku trestu hráči Davidu Jiříčkovi, který byl 12. 3. potrestán nepodmíněným zastavením činnosti na 2 utkání za Zákrok do hlavy nebo krku v duelu s HC Olomouc.

Žádost byla v souladu s disciplinárním řádem podána po uplynutí poloviny trestu, neboť hráč nemohl nastoupit v posledním utkání předkola play off. Další utkání série se vzhledem k vyřazení klubu nehrálo a zbytek trestu se přenesl do nové sezóny.

Po projednání žádosti komise konstatovala, že skutečnost, že protihráč neutrpěl při zákroku zranění a utkání dokončil, byla již zohledněna při stanovení výše trestu. Na druhé straně uvedla, že primárního účelu trestu mělo být dosaženo již v předchozí sezóně, v níž by hráč nemohl nastoupit ve dvou utkáních předkola a že pokračování trestu po uplynutí šesti měsíců postrádá – i s přihlédnutím k bezúhonnosti hráče, který dosud neobdržel žádný větší ani jiný disciplinární trest – výchovný účel.

Disciplinární komise ELH proto rozhodla, že výkon zbývající části trestu Davida Jiříčka (zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání) se podmíněně odkládá na dobu do 31. 10. 2021.