Prodloužení smluv

David Kvasnička a Dominik Pavlát prodloužili smlouvy

HC Škoda Plzeň prodloužil smlouvy se dvěma hráči aktuálního kádru. Obránce David Kvasnička svým podpisem stvrdil prodloužení spolupráce s klubem o další dva roky, brankář Dominik Pavlát podepsal jednoletou smlouvu s opcí na jeden rok.

„David je náš kluk, stále velmi mladý, který si na rok odskočil do Vítkovic, pak se opět vrátil. Začátek letošní sezóny měl velice dobrý. Pořád se jedná o hráče, který má potenciál a může dál růst. Rozhodli jsme se, že ho v týmu chceme, aby se pořád zlepšoval a jednou třeba i převzal roli klíčového beka. David s klubem prodloužil smlouvu o dva roky,“ říká Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň a asistent trenérů, na adresu plzeňského odchovance Davida Kvasničky.

„Zájem o Dominika Pavláta byl jak u nás, tak v jiných klubech. Z tohoto důvodu jsme museli jednat rychle. Jsme moc rádi, že jsme se spolu domluvili. Dominik je stále mladý kluk, který toho má hodně před sebou a pod vedením trenéra brankářů Rudolfa Pejchara dělá pokroky. Věříme, že v horizontu jedné či dvou sezón převezme pozici týmové jedničky. To je naše společná představa. S Dominikem jsme podepsali smlouvu na jeden rok s jednoletou opcí. To znamená, že příští ročník určitě stráví v našem týmu, a věříme, že bude podávat takové výkony, aby byl pro náš klub přínosem, takže následnou jednoletou opci uplatníme,“ prozrazuje Tomáš Vlasák k pojištění služeb gólmana Dominika Pavláta.

David Kvasnička

„Jsem moc rád, že mi Plzeň dala nabídku k prodloužení smlouvy. Důvodů k podepsaní bylo několik. Je tady perspektivní tým, který chce hrát o ty nejvyšší příčky, zároveň se jedná o mladé mužstvo, chceme se pořád zlepšovat. Prodloužení spolupráce jsme tak rychle podepsali. Jsem tady spokojený, v kabině máme skvělou partu. Jednou jsem si v kariéře odskočil do Vítkovic, pak jsem se vrátil domů, abych zjistil, že v Plzni je to zkrátka nejlepší. Proto mám radost, že tu budu pokračovat,“ přiznává obránce David Kvasnička.

Dvaadvacetiletý bek je odchovancem plzeňského hokeje. V extralize David Kvasnička debutoval v A týmu indiánů již ve svých 16 letech během sezóny 2015/16. V tomto a následujících ročnících působil Kvasnička jak v seniorském celku Plzně, tak v mládežnických kategoriích. Zkušenosti sbíral i v Klatovech a Litoměřicích. V sezóně 2019/20 poprvé v kariéře David Kvasnička změnil extraligové angažmá, když zamířil do Vítkovic. Po roce v ostravském týmu se vrátil zpět do mužstva Škody, kde znovu vyztužil obranné řady modrobílých. Bek, který se zúčastnil i dvou světových šampionátů hráčů do 20 let, doposud odehrál v české nejvyšší soutěži 171 zápasů a připsal si 25 kanadských bodů za 5 gólů a 20 asistencí.

Dominik Pavlát

„V Plzni jsem spokojený, je tady skvělá parta kluků! Navíc se mi výborně spolupracuje s panem Pejcharem, díky jeho zásluze odsud vzešla řada skvělých gólmanů, budu v naší spolupráci věřit i dál. Nějaké nabídky se objevily, ale rozhodl jsem se prodloužit s Plzní. Je mi blízká a oblíbil jsem si to tady,“ hlásí brankář Dominik Pavlát.

Nyní dvaadvacetiletý gólman debutoval v Tipsport extralize během sezóny 2017/18 v dresu Chomutova, za Piráty posléze podával vynikající výkony v Chance lize. Od loňské sezóny je Dominik Pavlát, bývalý mládežnický reprezentant, členem HC Škoda Plzeň, v jehož dresu si v ročníku 2020/21 odbyl obnovenou premiéru v české nejvyšší soutěži. Brankář, který se v letní přípravě před probíhajícím ročníkem dokázal v utkání proti Slavii díky střele přes celé hřiště do prázdné brány gólově prosadit, dosud v nejvyšší soutěži nastoupil do 32 zápasů, zapsal dvě čistá konta a svou úspěšnost zákroků drží nad 90 %.