Hráčská výměna

Do Plzně přichází Jan Dufek z Mladé Boleslavi, opačným směrem míří Matyáš Kantner

HC Škoda Plzeň a BK Mladá Boleslav se v průběhu extraligové sezóny 2021/22 dohodly na hráčské výměně. Ofenzivu plzeňského týmu posílí Jan Dufek, do mužstva Bruslařů odchází Matyáš Kantner.

„Snažíme se včas hledět do budoucna a pochopitelně již nyní tvoříme kádr s perspektivou pro příští ročník. Věříme, že Honza do našeho mužstva a do jeho herního stylu zapadne a řekne si svými výkony o prodloužení svého angažmá u nás. Matyášovi jsme nabídli smlouvu pro příští rok, ale rozhodl se pro změnu ve své kariéře, což naprosto respektujeme,“ uvádí k hráčské výměně Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň a asistent trenérů. „Chci za celý klub Matymu poděkovat za odvedenou práci v našem týmu. Přejeme mu, ať se mu v novém angažmá daří a jen to nejlepší do jeho kariéry.“

Jan Dufek se v barvách plzeňského klubu poprvé představí během pátečního utkání v LOGSPEED CZ Aréně, v němž se indiáni v střetnou s karlovarskou Energií.


Jan Dufek

Čtyřiadvacetiletý útočník s hokejem začínal v Brně, odkud se bývalý mládežnický reprezentant vydal do zámoří, v sezóně 2015/16 působil v soutěži QMJHL. Následně se Jan Dufek vrátil do České republiky, kde debutoval v Tipsport extralize za Litvínov. Po štacích ve druhé nejvyšší hokejové soutěži útočník zakotvil ve Zlíně, kde v ročníku 2019/20 prožil skvělou základní část, v níž si připsal celkem 29 kanadských bodů. Forvard nastoupil v přípravných obdobích také do čtyř utkání za seniorský národní tým, v nichž bral jeden gól a jednu asistenci. Od letošní sezóny byl Jan Dufek členem ofenzivy mladoboleslavských Bruslařů, za které odehrál v extralize a Champions Hockey League celkem 30 zápasů, připsal si 11 bodů (4+7).