Draft NHL 2022

David Jiříček: V draftu NHL 2022 číslo šest, ukázala na něj organizace Columbus Blue Jackets

David Jiříček byl v ranních pátečních hodinách draftován jako celkově šestý v NHL Draftu 2022 organizací Columbus Blue Jackets.

18letý vysoký bek tak „překonal“ v pozici draftu taková jména jako je Petr Sýkora (#18 v 1995), Martin Straka (#19 v 1992) a Milan Kraft (#23 v 1998).

David Jiříček míří do organizace Columbusu, ve které hraje i jeho velký kamarád Stanislav Svozil. Potká se tam také s Jakubem Voráčkem, a navíc loni Blue Jackets draftovali ještě Martina Ryšavého.

Ve svém prvním rozhovoru pro Jackets (ve videu zazní, že jde o bezprostřední reakci dvě a půl minuty pro draftu) prozradil, že je velice šťastný. Zmínil osobu Milana Tichého, skauta organizace, a prozradil, že před samotným draftem netušil, v kterém klubu nakonec zakotví. V otázce na své silné stránky zmínil hru do ofenzivy a řeč přišla také na zranění kolene z přelomu roku. David v rozhovoru ubezpečil, že je vyléčeno na 100 %. V závěru rozhovoru prošel také znalostní zkouškou o své nové organizaci.

Odkaz: Rozhovor přinesl oficiální účet Columbusu na Twitteru

Foto: David Jiříček si příznivce získal i svým bezprostředním vystupováním. Například polibkem nového dresu. „Každý dres, který poprvé obleču, takto políbím. Je to něco jako můj rituál pro štěstí,“ usmíval se v rozhovorech David.

Odkaz: Společně s Davidem Jiříčkem byl draftován jako číslo 12 další obránce - Denton Mateychuk.


Foto: Columbus Blue Jackets