Smlouva Dvořák

Adam Dvořák prodloužil v Plzni do konce sezóny 2023/24

HC Škoda Plzeň si pojistil služby mladého útočníka Adama Dvořáka. Se startem extraligy s ním podepsal dvouletou smlouvu.

„Áda si smlouvu vybojoval svým přístupem a svojí pracovitostí. Je v něm kus hokejovosti a všechno doplňuje nesmírnou pílí. Věříme, že se bude zlepšovat a poroste každým rokem. V každém tréninku, v každém střídání jde na maximum, to je jeho obrovská deviza,“ uvádí k podpisu smlouvy sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

„Povedlo se mi něco, o co jsem bojoval prakticky od května. Jsem ohromně vděčný, že se to povedlo. Pan Vlasák říkal, že jsem je přesvědčil dobrou hrou v přípravě a že jsem makal naplno. V tom budu určitě pokračovat,“ říká Adam Dvořák. „Když jsem nastoupil do přípravy s áčkem, bylo mi jasné, že jsem v týmu nejmladší a že nemám nic jasného. Takže pokud bych nepracoval, smlouvu bych nedostal. Snažil jsem se odvádět maximum a tohle je třešnička na dortu. Jsem ohromně vděčný a udělám všechno, abych důvěru splatil.“

Plzeňští fanoušci si informaci o podepsání smlouvy s nadějným hráčem, který si ale již během loňské sezóny a play off juniorů získal jejich srdce, poslechli poprvé v první třetině úvodního kola s Olomoucí. „Je to něco neskutečného, že se to může oznámit takhle. Doufám, že se fanouškům odvděčíme výhrou.“

Adam Dvořák

Plzeňský odchovanec debutoval ve svých sedmnácti letech v Tipsport extralize a během svých osmi startů si připsal i premiérovou trefu. Pozvánku do seniorského hokeje si vysloužil skvělými výkony v juniorce, kde počet odehraných utkání bodově překonával. To však není výjimka, podobně se mu dařilo i v letech minulých. Například covidovou sezónu strávil alespoň částečně ve švédském dorostu Lidingö Vikings. V sezóně 2021/22 pravidelně naskakoval také v reprezentaci do osmnácti let, kde ve čtrnácti utkáních zaznamenal osm bodů za pět branek a tři asistence. Úspěšná sezóna vyvrcholila ziskem mistrovského titulu s plzeňskými juniory, kterým pomohl bilancí více jak bodu na utkání.