Zámorský a Kodýtek v repre

Zámorský s Kodýtkem dodatečně povoláni do národního týmu

Českou hokejovou reprezentaci čeká druhý turnaj v rámci Euro Hockey Tour v probíhající sezóně. Národní tým se vydá na Swiss Ice Hockey Games 2022 do Švýcarska, které nahradilo v tradičním předvánočním čase vyřazené Rusko. Nejprve se zdálo, ze plzeňské mužstvo bude reprezentovat pouze Kryštof Hrabík, avšak díky několika omluvenkách se dostalo na další dva indiány - Petra Kodýtka a jeho jmenovce Zámorského.

Petr Kodýtek pokračuje v aktuální sezóně ve velmi dobrých výkonech. Ve 27 odehraných zápasech si připsal 26 kanadských bodů za deset tref a šestnáct asistencí. Útočník indiánů byl s národním týmem i na Karjala Cupu a ve třech zápasech si připsal na konto dvě přesné přihrávky.

Na úkor sparťanského obránce Kempného se pozvánky dočkal také Petr Zámorský. Bek indiánů naposledy reprezentoval svou zemi v minulém roce, rovněž v předvánočním čase, na Channel One Cupu v Moskvě. Zahrál si proti Finsku a Švédsku. Ve druhém zápase asistoval při brance Milana Gulaše. Zámorský také prožívá velmi dobrou sezónu, na kontě má slušných osmnáct bodů, hned šestkrát se mu již povedlo rozvlnit síť soupeře a dvanáct branek připravil.

Na tiskové konferenci se minulý týden premiérové pozvánky do národního týmu také dočkal Kryštof Hrabík, který před sezónou posílil plzeňské mužstvo ze zámoří. Útočník indiánů po polovině základní části má na kontě 19 kanadských bodů za šest tref a třináct asistencí.

Národní tým zahájí turnaj ve čtvrtek 15. prosince utkáním proti Finsku, první duel turnaje odehrají Češi na severu Evropy v Helsinkách. Až následně po zápase se přesunou do země helvétského kříže, konkrétně do města Fribourg. Národní tým tam pak hraje v sobotu 17. prosince s domácím Švýcarskem, akci zakončí den poté duelem proti Švédsku.

Všem nominovaným gratulujeme a přejeme hodně štěstí!