příchod martin beránek

Martin Beránek přichází do HC Škoda Plzeň, do Mladé Boleslavi míří Sebastián Malát

Poslední lednový den v české extralize znamená poslední hodiny do možných přesunů v rámci týmů v aktuální sezóně. Změny se týkají také HC Škoda Plzeň. Do útoku přichází z BK Mladá Boleslav 21letý Martin Beránek, opačným směrem míří Sebastián Malát.

„Jsem rád, že přicházím do Plzně, a těším se na novou výzvu!“ hlásí Martin Beránek, který se bude trenérům modrobílých hlásit poprvé zítra na tréninku. „Plzeň si pamatuji jako bruslivého soupeře, který hodně napadal. Věřím, že se tomuhle stylu hry rychle přizpůsobím a navyknu na něj."

„Seba tady příští rok nebude působit a shodou okolností podepsal právě s Boleslaví. Proto, když se nám naskytla možnost jej vyměnit za Martina Beránka, kterého jsme dlouhodobě sledovali, rozhodli jsme se ji uskutečnit,“ říká sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák. „Je to mladý kluk plný energie a věříme, že přinese týmu nový impuls.“

Martin Beránek

Martin Beránek je mladý, teprve 21letý, forvard, který je rodákem z Českých Budějovic. Hokejově vyrůstal právě na jihu Čech a poprvé změnil dres právě v této sezóně, kdy odešel do Mladé Boleslavi. Byl pravidelným mládežnickým reprezentantem, na svou první velkou pozvánku do národního týmu ještě čeká.