příchod antonín honejsek

HC Škoda Plzeň hlásí druhou změnu v útoku. Ze Zlína přichází Antonín Honejsek

HC Škoda Plzeň posiluje útočné řady. Z prvoligového Zlína ulovila jejího nejproduktivnějšího forvarda, 31letého Antonína Honejska, který s modrobílou organizací podepsal smlouvu do konce sezóny. Opačným směrem, tedy do aktuálně sedmého celku Chance ligy, míří Martin Lang.

„Angažmá v Plzni beru rozhodně jako velikou výzvu. Chci se ukázat!“ odhodlaně říká Antonín Honejsek. „Extraligu chce hrát každý hokejista působící v České republice. Navíc po dvou nepříliš povedených letech, které teď byly, chci i začít někde znovu.“

„Martin Lang toho letos tolik neodehrál a moc se mu nedařilo. Možná to měl tak trochu v hlavě a tahle změna ho může nastartovat. Tonda je zkušený kluk a produktivní hráč, silný na puku a výborný do přesilovky. Věříme, že nám v závěru sezóny může opravdu pomoct,“ uvádí k hráčské výměně Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň s tím, že Honejsek přichází do konce této sezóny.

Antonín Honejsek

Antonín Honejsek je rodákem z Prostějova a hokejově vyrůstal ve Zlíně. Po mistrovství světa osmnáctiletých ve Fargu odešel hrát do kanadské ligy WHL za Moose Jaw Warriors. Poté se vrátil do Zlína a v plzeňské mistrovské sezóně získal se ševci stříbrné medaile. O rok později už oslavil titul.

Po tomto úspěchu přestoupil v další sezóně do finského Espoo Blues, vrátil se však ještě v průběhu tohoto ročníku zpět do extraligy, kde hájil v sezóně 2014/2015 barvy Komety Brno. V průběhu následující sezóny oblékl ještě dres Mountfieldu HK, než se vrátil do mateřského Zlína.