Nová smlouva Jakub Lev

HC Škoda Plzeň potvrzuje příchod odchovance Jakuba Lva. Podepsal na tři sezóny

HC Škoda Plzeň oficiálně potvrzuje velký návrat. Jakub Lev, rodák z Rokycan a odchovanec plzeňského hokeje, se od následující sezóny vrátí domů. S modrobílou organizací podepsal smlouvu na tři sezóny, tedy do konce ročníku 2025/2026.

Jedná se o opravdu velký návrat. Lev je odchovancem plzeňského hokeje, prošel si jeho mládežnickými kategoriemi a byl i členem mistrovského kádru z ročníku 2012/13. Naposledy plzeňský dres oblékal následně v sezóně 2016/17. Jeho hokejové kroky ho zavedly do Vítkovic a po dvou letech pak do Komety Brno. Zde ale strávil necelý jeden ročník a v prosinci 2019 přestoupil do Mountfieldu HK, kde dokončí ještě tuto sezónu. Než se vrátí domů do Plzně.

Vždycky jsem plánoval se vrátit do Plzně, abych byl týmu prospěšný, a ne až ve věku, kdy bych neměl co nabídnout,“ uvádí Jakub Lev s tím, že modrobílí nebyli jediným týmem, který o jeho hokejové služby stál. „Můžu prozradit, že jsem měl nabídky i z jiných klubů a vždy se jednalo o možnost kontraktů dlouhodobého charakteru.“

„Měli jsme osobní jednání s Martinem Strakou a Tomášem Vlasákem a zajímalo mě, jakou roli by ode mě v týmu chtěli,“ pokračuje 32letý forvard. „Nedávalo by smysl, abych přicházel jako ten, který má dát za sezónu 30 gólů. To nebude má úloha. Bavili jsme se na rovinu a výhledově nejen pro následující sezónu, ale i do dalších let. A to, co jsem slyšel, mi dávalo absolutní smysl. Chceme s Plzní týmový úspěch, a to je pro mě priorita,“ dodává Jakub Lev.

Podpis dlouhodobé smlouvy pochopitelně kvituje i sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák. „Kuba Lev dlouhodobě prokazuje velice stabilní výkonnost a, musím zaťukat, vyhýbají se mu zranění. Nastal čas, aby ve stále hokejově produktivním věku byl již znovu součástí našeho klubu, proto jsme ho již v průběhu sezóny oslovili a on na naši nabídku reagovali velice pozitivně. Dohoda pak byla rychlá,“ popisuje jednání. „Počítáme s ním na roli jednoho z lídrů kabiny a týmu. Ostatně už takovou pozici zastává teď v Hradci Králové. Chceme, aby byl k ruce trenérům a aby kabina fungovala, protože jedině pak můžeme být úspěšní na ledě.“