rozhovor malák

Daniel Malák: Mým osobním cílem je dostat se mezi sedm nejlepších beků

HC Škoda Plzeň hlásí návrat „ztraceného“ syna. Po ročním působení v prvoligovém Prostějově se na západ Čech vrací juniorský mistr Daniel Malák. S plzeňským klubem podepsal jednoletou smlouvu s následnou opcí.

Rok v Prostějově mi dal hodně zkušeností, jak v osobním, tak především v tom hokejovém životě. Sezóna byla navíc z mého pohledu úspěšná. Měli jsme poskládaný tým ze zkušených hráčů, ke kterým jsme se přidali my mladší, pro hodně kluků to byl navíc první rok v dospělém hokeji. Nakonec jsme dokráčeli až do semifinále,“ hodnotí uplynulý rok Daniel Malák

Jestřábi v konečném součtu obsadili nepopulární čtvrtou příčku, v semifinále byl nad jejich síly Vsetín. „Měli jsme v závěru sezóny hodně zraněných hráčů, takže jsme v play off prakticky dohrávali jen na tři lajny, což proti rozjetému Vsetínu nebylo nic jednoduchého, avšak myslím si, že jsme se s tím popasovali dobře a rozhodně jsme jim nedali nic zadarmo,“ dodává plzeňský odchovanec.

Nyní se Malák vrací do známého prostředí. V předloňské sezóně v plzeňském dresu debutoval, a to rovnou v předkole play off proti Mladé Boleslavi. V minulém ročníku přidal další čtyři zápasy. „Nebude to má první příprava v Plzni, tak už vím, co mě čeká. Rozhodně se budu snažit udělat co největší progres a nejlépe se připravit na sezónu. Mým osobním cílem je dostat se mezi sedm nejlepších beků, hrát svoji hru a ukázat vedení, že se ve mně nespletli,“ přeje si Malák, který bude nosit dres s číslem osm, jelikož jeho oblíbená 24 již visí pod stropem plzeňského stadionu a 81 si zabral Ondřej Matýs.

Spolu s Malákem přichází na západ Čech z Prostějova i Filip Jansa. „Když jsme se dozvěděli, že společně půjdeme do Plzně, prakticky denně jsme to spolu řešili. Říkal jsem mu na rovinu, jak to tady chodí a co by mohl očekávat.

Oba hráči se proti sobě utkali v předloňské sezóně ve finále juniorské extraligy, pohár nad hlavu zvedl právě Daniel Malák, který byl kapitánem plzeňského celku. „Vzpomínám na to strašně rád, protože jsme měli super partu v kabině. A nakonec to skončilo nejlépe, jak mohlo. Filipovi jsme to navíc v Prostějově, ne jednou, ale hned dvakrát denně připomínali. Škádlit ho mě celkem bavilo, ale jen kdyby to bylo naopak, tak bych to kousal hrozně těžko,“ říká na závěr s úsměvem Daniel Malák.

Foto: LHK Jestřábi Prostějov