rozhovor dujsík

Tomáš Dujsík: Oslovila mě koncepce hokeje v Plzni

Zažil spoustu vzájemných bitev, ať už v základní části nebo v play off. Nyní se obránce Tomáš Dujsík stěhuje z Olomouce na západ Čech, kde podepsal smlouvu na tři roky. Třicetiletý bek se, jak sám přiznal, na novou výzvu těší.

„S mým agentem jsme se bavili o tom, že kádr Plzně je v přestavbě, a já musím jen konstatovat, že nastavená koncepce týmu se mi líbí. Chtěl jsem být toho součástí alespoň tři roky, proto jsem moc rád, že jsme se nakonec takto domluvili,“ říká Tomáš Dujsík.

Za poslední léta sehrála Škoda s Olomoucí velké zápasy, zejména v play off. Třikrát slavili indiáni, při posledním měření sil nicméně postoupila do čtvrtfinále Mora. „Snad každé play off v Olomouci bylo proti Plzni a vždy to byly vyhrocené, ale velice dobré bitvy. Pamatuji si, že už jsem se pouze modlil, abychom narazili na někoho jiného,“ vzpomíná se smíchem a v nadsázce obránce, který v Plzni bude oblékat dres s číslem 63.

Odchovanec brněnské Komety poslední léta působil v Olomouci, mimo ni a Kometu hrál také jeden rok na západě Čech, avšak ne v Plzni, ale v Karlových Varech. „Jdu do nového prostředí, ale s tím jsem nikdy moc problém neměl, protože už jeden rok jsem hrál za Energii. Určitě vše bude v pohodě,“ těší se.

„Měl jsem více nabídek, ale bylo mi předem řečeno, jakou bych měl mít pozici v týmu, což pro mě bylo podstatné pro to, abychom se domluvili. Znovu musím také zmínit koncepci, která se v Plzni nastavila. Díval jsem se už i loňský rok, že tu hraje řada mladých obránců, tak určitě se budu snažit jim něco předat. Jsou to talenti a na spolupráci s nimi se těším,“ praví Dujsík.

Novou kapitolu svého hokejového života začne psát již brzy, na startu května začíná letní příprava. „Posledních pět let jsem se připravoval individuálně, nicméně počítám s tím, že trenéři budou chtít, abych se více sžil s kádrem. Uděláme nějaký kompromis a detailněji to probereme,“ říká závěrem Tomáš Dujsík.

Foto: HC Olomouc