podpis miroslav indrák

Do HC Škoda Plzeň se vrací forvard Miroslav Indrák

Hokejový klub Škoda Plzeň vítá navrátilce do svých řad. Jednoletou smlouvu s opcí podepsal 27letý útočník Miroslav Indrák.

Míra v našem klubu působil od svých šestnácti let, bereme ho proto jako našeho odchovance. Jak už jsme avizovali, chceme, aby se k nám naši kluci vraceli a hráli v našich barvách,“ uvádí k podpisu smlouvy Martin Straka s odkazem na již veřejně známou koncepci klubu. „Věřím, že Míra bude pro náš klub platným členem a že zapadne do aktivního stylu hry, kterým se plánujeme prezentovat. Chceme mít širší kádr s možnými alternacemi sestavy,“ pokračuje Straka a dodává, že návrat Indráka je také reakcí na situaci ohledně neuskutečněného příchodu Jana Slaniny. Klub i nadále hledá elitního, rozdílového útočníka, jak na začátku května avizoval.

„Po zvládnuté baráži jsem čekal na vyjádření Kladna, které na mě mohlo ještě uplatnit opci. Když se tak nestalo a objevila se možnost návratu do Plzně, neváhal jsem ani vteřinu,“ doplňuje Miroslav Indrák s tím, že modrobílí nebyli se svou nabídkou jediným týmem. V kabině nebude platit za úplného nováčka. V jednom dresu se potká například se svým velkým kamarádem Jakubem Lvem, jenž se do Plzně rovněž po letech vrací. „Nebude to ale jen o Lvíčkovi, znám totiž z kabiny řadu dalších kluků. Zůstali jsme v kontaktu po celou dobu, i když jsme nehráli v jednom týmu.

Miroslav Indrák

Rodák z Písku začínal s hokejem v tamním klubu, do Plzně přišel v šestnácti letech, když měl za sebou výtečnou sezónu – 32 zápasů a 64 bodů (33+31). Ta ho i poprvé katapultovala do reprezentace, konkrétně U17.

Na západě Čech v bodovém tažení pokračoval a hned se probojoval i na mistrovství světa osmnáctek. Další sezónu již nakoukl i do A týmu a postupem let se v seniorské nejvyšší soutěži napevno usadil. S indiány slavil zisk tří bronzů, než byl na začátku kalendářního roku 2020 vyměněn do Vítkovic. Následující ročník odehrál v barvách Motoru a pak další dva na Kladně (s výjimkou závěru první sezóny, kterou dokončil v dresu Vsetína).

Nyní 27letý útočník má na svém extraligovém kontě 427 extraligových duelů s bilancí 98 branek a 92 asistencí.


Info: k 22.5.2023

Foto: Rytíři Kladno

Zdroj záběrů: O2TV Sport a Hokejka TV