Příchod luke adam

HC Škoda Plzeň vítá do svého středu kanadského forvarda. Přichází Luke Adam

Důležitý podpis pro HC Škoda Plzeň. Prozatím na jednu sezónu přichází kanadský centr Luke Adam. 33letý centr s téměř stovkou odehraných zápasů v NHL se k týmu připojí začátkem srpna.

„Luke hrál spoustu let v Německu a stabilně dělal téměř 40 bodů na sezónu. Počítáme s ním do první nebo do druhé lajny. Má výbornou střelu, navíc je silný v předbrankovém prostoru i u mantinelu. Věříme, že bude velkou posilou,“ říká k podpisu jednoleté smlouvy s Lukem Adamem sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

Slyšel jsem o Plzni jen skvělé věci, takže když jsem se rozhodoval o své nadcházející sezóně, a Plzeň se ozvala, velice mě to zaujalo. Jsem opravdu šťastný, že jsme se domluvili,“ říká mimo jiné v obsáhlém rozhovoru, který tradičně přineseme dnes odpoledne, Luke Adam, draftovaná čtyřiačtyřicítka v roce 2008.

Luke Adam

Třiatřicetiletý rodák z kanadského St. John's odmala sbíral body jako na běžícím pásu a draft NHL přišel již ve druhém kole jako celkově čtyřiačtyřicátý od Buffala. V mládežnických reprezentacích vyrůstal s hráči jako Jordan Eberle či Taylor Hall, společně pak na mistrovství světa juniorů v roce 2010 dosáhli na stříbrné medaile. Na stejném turnaji se potkal i s vrstevníky Pavlem Francouzem, Janem Kovářem, Tomášem Kubalíkem či Jakubem Jeřábkem. V kanadské juniorce, konkrétně v týmu Cape Breton Screaming Eagles, dokonce v jednom dresu nastupoval se svým znovu-týmovým parťákem Janem Piskáčkem.

Hned v další sezóně poprvé nakoukl do NHL, v devatenácti utkáních se třikrát střelecky prosadil a jednou asistoval. V AHL navíc stihl v sedmapadesáti duelech bilanci 29+33. Celkem 188 centimetrů vysoký centr v nejslavnější hokejové soutěži světa odehrál v pěti sezónách devadesát zápasů (15+11), v AHL pak ve 368 duelech zaznamenal bodů 246 (111+135).

V roce 2016/17 přišel přesun do Německa, kde šikovný forvard strávil posledních sedm sezón a vždy vyprodukoval nejméně třicet bodů. Naposledy v dresu Straubingu 39 (18+21). Před čtyřmi lety pak s Mannheimem zvedl nad hlavu mistrovský pohár.

Nyní se velezkušený hráč, který v roce 2011 obdržel ocenění nováčka roku v AHL, přesouvá na západ Čech!

Foto: Straubing Tigers


Video zdroj: Youtube


Statistiky