předsezónní tisková konference

HC Škoda Plzeň vstupuje do nového ročníku Tipsport extraligy

Tradiční předsezónní tisková konference HC Škoda Plzeň se nesla v pozitivní náladě před novým ročníkem Tipsport extraligy. Poprvé oficiálně byly také představeny nové dresy A týmu, který bude hrát domácí duely v bílé barvě.

Tiskovou konferenci zahájil zástupce dlouholetého generálního partnera Škoda Group. Milan Kosař, viceprezident komunikace, přál hokejovému klubu Škoda Plzeň především úspěšný a dlouhý ročník. „Já za firmu Škoda Group bych rád zmínil, že jsme hrdým partnerem týmu HC Škoda Plzeň. V Plzni se cítíme jak doma, nepodporujeme tu jenom hokej, avšak Škoda Plzeň je naší vlajkovou lodí. Máme před sebou ještě rok smlouvy. Nyní jsme patnáct let generálním partnerem klubu, v sezóně přeji týmu jen ty nejlepší výsledky.“

Slova se následně ujal Jan Šmucler, předseda představenstva, který hovořil o vstupu Autocentra Šmucler do sportovního odvětví. „Pro mě nová, velká zkušenost, za kterou jsem rád. S Martinem se mi velmi dobře spolupracuje. Těším se na sezónu, sponzoři nám věří, podařilo se nám získat více finanční podpory než loni, za což jsme velice vděční.

Martin Straka, místopředseda představenstva, navázal slovy: „Jsem rád, že do toho se mnou Jan Šmucler šel. Po minulé sezóně se mi uvolnily ruce," dále také poděkoval Škodě Group za pokračující spolupráci, všem sponzorům a také fanouškům za podporu v těžké době. „Věřím, že nás čeká atraktivní a skvělá sezóna. V týmu proběhly poměrně velké změny, ale věřím, že kluci, kteří přišli, dokážou góly nahradit. Snad si sezónu užijeme a doufáme, že fanoušci budou chodit ve velkém počtu. Cíl je opět jasný, dostat se mezi nejlepších osm týmů.

Hodnocení právě skončeného přípravného období A týmu se ujal hlavní kouč Petr Kořínek. „Po minulé sezóně si kluci odpočinuli, příprava začala pod vedení Jana Snopka na začátku května. Někteří hráči měli individuální plán, ale všichni jsou velmi dobře připravení. První měsíc na ledě byl velmi náročný, nyní vše již ladíme na první zápas sezóny. Každoročně dáváme možnost mladým hráčům, nejinak tomu bude i letos, svou šanci si zaslouží.

Závěrečné slovo patřilo kapitánovi A týmu modrobílých Janu Schleissovi. „Určitě roli kapitána vnímám to jako velkou poctu. Doufám, že do sezóny dobře vstoupíme. Jsem rád, že se do kádru vrací spousta plzeňských kluků, kteří pro ten klub budou v sezóně dýchat.

Představení nových dresů HC Škoda Plzeň


Nové dresy HC Škoda Plzeň